Workshop
Partnering

Partnering ofwel contactimprovisatie is een dansvorm waarbij het contact maken met een andere danser gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans. Kracht en balans worden ingezet om elkaar te vertrouwen. Voor jongeren is dit een uitdagende en spannende manier om samen te werken zonder woorden. Het gaat er niet om of het er ‘dansend’ uitziet, maar wel om energie te krijgen door te anticiperen en reageren op elkaar.

Workshop doelen

Lesopbouw

Onze dansdocent bouwt de les voorzichtig op, waarbij het leunen tegen de ander centraal staat. Vanuit hier brengen de deelnemers elkaar in beweging. Meestal via de rug. ‘Lukt het om de ander op je rug te tillen, zodat deze los van de vloer te komt, zonder je handen te gebruiken?’ De docent begeleidt en stuurt tijdens dit onderzoek.

De leerlingen ervaren hierbij hoe het is om op het eigen lichaam te vertrouwen. Vanuit contactimprovisatie wordt samengewerkt en ondervinden de deelnemers hoe het is om soepel te bewegen. De bewegingen ontstaan door te reageren op je partner.

Voorwaarde voor contactimprovisatie is dat de deelnemers zich veilig en beschermd voelen binnen de groep. Danservaring is niet vereist, wel de bereidheid je open te stellen voor nieuwe bewegingsmogelijkheden.

Presentatie

De workshop Partnering wordt afgesloten door het onderzoek van de deelnemers aan elkaar te laten zien.

Praktische info
Geschikte lokatie
Groot lokaal / speelzaal / gymzaal
Max. aantal kinderen
1 klas
Educatiepakket
Workshopbeschrijving
Lesideeën
Pinterest
Kosten
1 workshop 60 minuten
€ 425
2 workshops 60 minuten
€ 475
3 workshops 60 minuten
€ 500
4 workshops 60 minuten
€ 540
5 workshops 60 minuten
€ 590
Materiaalkosten
€ 0
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.