Workshop
Improvisatie

Tijdens de workshop Improvisatie werken we met improvisatie-opdrachten. Uitgangspunt is het meegaan in andermans spel. Actie en reactie staat centraal, waardoor snel reageren noodzakelijk is. We starten met korte oefeningen, waarna we toewerken naar scènes. Hierbij worden de leerlingen gestimuleerd om de scènes verder uit te diepen, door op een onverwachte en uitdagende wijze te reageren op het tegenspel.

Workshop doelen

Samen een scène maken

De STORM-docent zorgt voor snelheid in de les, waardoor alle leerlingen actief betrokken blijven. Hierdoor worden er mooie en grappige scènes gespeeld zonder vooraf te weten hoe ze aflopen. Er ontstaat een teamgevoel, doordat we elkaar supporten om je uit de meest benarde situaties te spelen. De docent geeft tools om spelacceptatie aan te gaan, waardoor de leerlingen steeds beter gaan acteren. Deze workshop is als serie zeer geschikt als je wilt werken aan de veiligheid binnen de groep.

Bij groepen die meer bekend zijn met theater ontstaan vaak komische spelsituaties. Hierbij is het belangrijk om positieve feedback te geven aan elkaar.

Veilige sfeer in de klas

Theatermakerij STORM sluit graag aan bij de competenties die de school belangrijk vindt. Onze workshops stemmen we hier zoveel mogelijk op af. Wij vinden het belangrijk dat de deelnemers in een veilige werksfeer kunnen ervaren hoe het is jezelf te kunnen uiten door middel van fysiek theater. Voor veel deelnemers zal het een eerste kennismaking met deze discipline zijn. De taak van onze docent is veiligheid te bieden en de deelnemers gedurende de workshop aan te moedigen. De groep zal beter samenwerken, de kinderen zullen meer plezier hebben en durven, waardoor het zelfvertrouwen wordt vergroot.

Praktische info
Geschikte lokatie
Groot lokaal / speelzaal / gymzaal
Max. aantal kinderen
1 klas
Educatiepakket
Workshopbeschrijving
Lesideeën
Pinterest
Kosten
1 workshop 60 minuten
€ 425
2 workshops 60 minuten
€ 475
3 workshops 60 minuten
€ 500
4 workshops 60 minuten
€ 540
5 workshops 60 minuten
€ 590
Materiaalkosten
€ 0
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.