Schoolvoorstelling
Lief

De pubertijd is voor de meeste pubers een spannende periode. Bijna iedere puber maakt zich wel eens druk over vragen als: draag ik de juiste kleding en hoor ik er wel bij?

Jongeren die lesbische, homo, bi en/of transgender (LHBTI) gevoelens hebben, staan daarnaast voor extra uitdagingen. Negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld komen veel voor.

Dit maakt LHBTI-jongeren kwetsbaar voor onder meer depressie en zelfmoord. Het blijft daarom hard nodig om in te zetten op inclusie en het vergroten waardering van álle jongeren.

In het kort

Thema's inclusiviteit en LHBTI+

De poëtische voorstelling Lief is bedoeld voor alle VO-scholen; die juist voor alle jongeren een veilig onderkomen willen bieden, en ruimte willen creëren zodat zij zich kunnen ontwikkelen vanuit hun eigen authenticiteit.

De voorstelling doet een beroep op het inlevingsvermogen door mee te voelen met een ander, waardoor de jongeren hun eigen gevoelens in perspectief kunnen plaatsen. Het hokjes denken proberen we los te laten, waardoor alle jongeren, (óók de LHBTI-gemeenschap) meer zichtbaar kunnen zijn, zonder schaamte, in acceptatie naar elkaar en naar jezelf.

Thema’s die naar voren komen zijn; inclusiviteit, LHBTI, zelfacceptatie, respect, veiligheid en groepsdruk.

 

 

 

Nagesprek en workshops

Ter verwerking zijn er workshops (optioneel) af te nemen waarbij in kleine groepjes gesproken wordt over de situatie in de klas en kunnen de jongeren hun eigen verhaal vertellen waar ze mee zitten. Deze verhalen gaan we omzetten in beweging, waardoor iedereen zijn eigen verhaal ziet dansen. Want soms geldt: als je het niet kunt zeggen, kun je het wel dansen…

 

Beschikbaar vanaf februari 2022, boekingen kunnen wel geplaatst worden.

U kunt deze voorstelling over pesten bekostigen via de CJP-cultuurkaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op met onze specialist voor overleg.

Praktische info
Speelduur
30 minuten; nagesprek duurt 15-20 minuten
Geschikte lokatie
Gymzaal of theaterzaal
Speelvlak
6 x 6 meter met gladde vloer
Opbouwtijd
90 minuten
Afbouwtijd
60 minuten
Publieksaantal
4 klassen (maximaal 145)
Educatiepakket
Projectbeschrijving
Kosten
1 voorstelling
€ 1.600
2 voorstellingen
€ 2.000
3 voorstellingen
€ 2.300
4 voorstellingen
€ –
Bijpassende workshop
€ 100 per klas.
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 085-0215118 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.