Schoolvoorstelling
Hand in hand

De poëtische voorstelling Hand in hand is bedoeld voor alle VO-scholen; die juist voor alle jongeren een veilig onderkomen willen bieden, en ruimte willen creëren zodat zij zich kunnen ontwikkelen vanuit hun eigen authenticiteit.

Is uw school een veilige plek, waar alle leerlingen zich thuisvoelen?

Wordt er in de gangen wel eens homo geroepen?

Weet je waar de letters LHBTIQ+ voor staan?

De voorstelling doet een beroep op het inlevingsvermogen door mee te voelen met een ander, waardoor de jongeren hun eigen gevoelens in perspectief kunnen plaatsen. Het hokjes denken proberen we los te laten, waardoor alle jongeren, (óók de LHBTI-gemeenschap) meer zichtbaar kunnen zijn, zonder schaamte, in acceptatie naar elkaar en naar jezelf.

Thema’s die naar voren komen zijn; inclusiviteit, LHBTIQ+, zelfacceptatie, respect, veiligheid, liefde, eigenwaarden en groepsdruk.

LHBTIQ+ of hetero je bent het gelukkigste, als je jezelf kunt zijn. Iedereen is anders, dit brengt de wereld meer kleur.

In het kort

Thema's inclusiviteit en gender

Met de voorstelling Hand in hand wil Theatermakerij STORM diversiteit en gender bekendheid geven. In deze poëtische dansvoorstelling laten we jongeren en wetenschappers aan het woord, over identiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid.
De voorstelling wordt ondersteund door (live) muziek, gecomponeerd door Max Boejinga op de elektrische gitaar en Koen Boejinga op de saxofoon.
Bekijk hier de trailer!

De voorstelling is bedoeld voor alle jongeren, juist ook hetero cis-persoenen. Met deze voorstelling willen we een reset geven, zodat jongeren onbevangen en meer open zullen zijn in de ontwikkeling van de eigen identiteit.Jongeren die lesbische, homo, bi en/of transgender (LHBTIQ+) gevoelens hebben, staan daarnaast voor extra uitdagingen. Negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld komen veel voor. Dit maakt LHBTIQ+jongeren kwetsbaar voor onder meer depressie en zelfmoord. Het blijft daarom hard nodig om in te zetten op inclusie en het vergroten van de veiligheid in school, waar er waardering is voor álle jongeren.

CJP Cultuurkaart

Ter verwerking zijn er workshops (optioneel) af te nemen waarbij in kleine groepjes gesproken wordt over de situatie in de klas en kunnen de jongeren hun eigen verhaal vertellen waar ze mee zitten. Deze verhalen gaan we omzetten in beweging, waardoor iedereen zijn eigen verhaal ziet dansen. Want soms geldt: als je het niet kunt zeggen, kun je het wel dansen…

U kunt deze voorstelling over pesten bekostigen via de CJP-cultuurkaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op met onze specialist voor overleg.

Play Video
Praktische info
Speelduur
40 minuten; nagesprek duurt 15-20 minuten
Geschikte lokatie
Gymzaal of theaterzaal
Speelvlak
6 x 6 meter met gladde vloer
Opbouwtijd
90 minuten
Afbouwtijd
60 minuten
Publieksaantal
4 klassen (maximaal 145)
Educatiepakket
Projectbeschrijving
Kosten
Exclusief 9% BTW
1 voorstelling
€ 1.600
2 voorstellingen
€ 2.100
3 voorstellingen
€ 2.350
4 voorstellingen
€ –
Bijpassende workshop
€ 150 per klas. De klas wordt opgesplitst.
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 085-0215118 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.