Schoolvoorstelling
Hand in hand

In onze poëtische dansvoorstelling laten we de performers, jongeren en wetenschappers aan het woord, over identiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid. In deze interdisciplinaire voorstelling vanuit dans, theater, video en muziek, doorlopen we de verschillende levensfases uit het leven van de jongeren. Hierbij vormen de autobiografische verhalen van de performers om zichzelf te kunnen zijn de leidraad. Het grote thema is gender; vooral de vooroordelen over mannelijkheid en vrouwelijkheid. De performers vertellen en dansen hun persoonlijke ontwikkeling en soms de strijd met dit thema.
Deze voorstelling is een eye-opener voor hetero jongeren (cis-personen).
Gedurende de voorstelling ervaart het publiek dat mannelijkheid en vrouwelijkheid minder belangrijk zijn en dat het juist gaat om authenticiteit zodat je jezelf kan zijn.

De voorstelling Hand in Hand is bedoeld voor alle vo-scholen, die voor alle jongeren een veilig onderkomen wil bieden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen vanuit hun eigen authenticiteit. Door de voorstelling kunnen leerlingen zich makkelijker openstellen voor de gevoelens van LHBTIQA-ers.

In het kort

Thema's en suggesties.

Jongeren met LHBTIQA+ gevoelens staan voor extra uitdagingen. Houd je je gevoelens voor jezelf of deel je ze? Hoe kijken groepsgenoten hier tegenaan? LHBTIQA-jongeren zijn kwetsbaarder voor onder meer depressie, eenzaamheid en uitsluiting. Het blijft daarom hard nodig om in te zetten op inclusiviteit en het vergroten van de zelfwaardering van álle jongeren.
Met dit project wil Theatermakerij STORM handvatten bieden om scholen op weg te helpen om een veilige omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt. Het afnemen van de voorstelling “Hand in hand” is een start en in ons educatiepakket krijgt u meer suggesties die u optioneel kunt implementeren.
Thema’s die naar voren komen zijn; inclusiviteit, LHBTIQA+, zelfacceptatie, respect, veiligheid, liefde, eigenwaarden en groepsdruk.
Je bent het gelukkigste, als je jezelf kunt zijn. Iedereen is anders, dit brengt de wereld meer kleur.

 

 

+ Educatieworkshops dans en muziek

De voorstelling wordt ondersteund door (live) muziek, gecomponeerd door Max Boejinga op de elektrische gitaar en Koen Boejinga op de saxofoon.

Ter verwerking zijn er workshops (optioneel) af te nemen waarbij in kleine groepjes gesproken wordt over de situatie in de klas en kunnen de jongeren hun eigen verhaal vertellen waar ze mee zitten. Deze verhalen gaan we omzetten in beweging, waardoor iedereen zijn eigen verhaal ziet dansen. Want soms geldt: als je het niet kunt zeggen, kun je het wel dansen… De workshop wordt begeleidt door de performers en de muzikanten!

U kunt deze schoolvoorstelling over pesten bekostigen via de CJP-cultuurkaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op met onze specialist voor overleg.

Play Video
Praktische info
Speelduur
40 minuten; nagesprek duurt 15-20 minuten
Geschikte lokatie
Gymzaal of theaterzaal
Speelvlak
6 x 6 meter met gladde vloer
Opbouwtijd
90 minuten
Afbouwtijd
60 minuten
Publieksaantal
4 klassen (maximaal 145)
Educatiepakket
Projectbeschrijving
Kosten
Inclusief 9% BTW
1 voorstelling
€ 1.850
2 voorstellingen
€ 2.100
3 voorstellingen
€ 2.725
4 voorstellingen
€ –
Bijpassende workshop
€ 150 per klas. De klas wordt opgesplitst.
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.