Dagproject
Cultuurdag

Tijdens de CKV Cultuurdag komen wij met meerdere docenten naar jullie school. De leerlingen volgen 1 tot 4 workshops per dag. Het project wordt speciaal op maat gemaakt voor uw school. Het project is beschikbaar voor een dagdeel of een hele dag.

Tijdens de Cultuurdag proeven de leerlingen aan uitdagende culturele workshops. De diversiteit van de verschillende workshops biedt voor ieder wat wils. De workshops starten met oefeningen, waarbij de klas actief betrokken wordt. Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Al onze workshops zijn fysiek van aard en zijn sterk gericht op samenwerking. Lees meer over onze visie.

Bent u speciaal op zoek naar kennismakingsworkshops of teambuilding? Geen probleem, laat het ons weten en wij selecteren de meest geschikte workshops!

Combineren met een voorstelling dat kan natuurlijk ook! Zou kijken de leerlingen naar de voorstelling en volgen 1 of meerdere workshops per dag.

In het kort

Kies de gewenste workshops

Voor de Cultuurdag op school kan worden gekozen uit alle workshops van de website. De populairste workshops voor het voorgezet onderwijs zijn:

 

Naast onze actieve workshops kunt u het programma aanvullen met de volgende workshops:

  • Grime – wonden maken | Realistische snij- en schotwonden, bloederige open wonden en pijnlijke brandwonden maken! Je leert het allemaal tijdens de workshop wonden maken.
  • Stop Motion-animatie | Stop Motion-animatie is een filmtechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van foto’s. Per foto veranderen de objecten. Door alle foto’s achter elkaar af te spelen lijken de voorwerpen of tekeningen uit zichzelf te bewegen als in een tekenfilm. Met Stop Motion kan je alles tot leven wekken.
  • Rappen | Rappen is eigenlijk praten op de maat. Het hoeft niet te rijmen, maar het moet wel lekker lopen. De deelnemers gaan aan de hand van rapvoorbeelden zelf aan de slag. Ze maken een eigen tekst en leren deze ritmisch uit te voeren op bijbehorende muziek. Onderdelen als tekst en ritme, improviseren en freestyle rap komen uitgebreid aan de orde.
  • Body Percussion | Het eigen lichaam wordt gebruikt als slagwerkinstrument. Zo kan je met grote groepen mensen een ritme dansen door te klappen en te stampen.  Met z’n allen zet je een strakke beat neer. Dit vereist multitasking en leidt aanvankelijk dan ook vaak tot grote hilariteit.

Presentatie

De Cultuurdag op school wordt afgesloten met een presentatie voor de groepsgenoten. Door deze kleinschalige setting is er een veilige situatie waarbij alle leerlingen met trots presenteren.

Play Video
Praktische info
Geschikte lokatie
Groot lokaal / speelzaal / gymzaal
Max. aantal klassen
1 klas
Educatiepakket
Workshopbeschrijving
Lesideeën
Pinterest
Kosten
Prijs op aanvraag
€ 425
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.