Workshop Partnering

Dansworkshop partnering

Partnering is een dansvorm waarbij het contact maken met een andere danser gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans. Kracht en balans worden ingezet om elkaar te vertrouwen. Voor jongeren is dit een uitdagende en spannende manier om samen te werken zonder woorden. Het gaat er niet om of het er ‘dansend’ uitziet, maar wel om energie te krijgen door te anticiperen en reageren op elkaar.

Lesopbouw

Onze dansdocent bouwt de les voorzichtig op, waarbij het leunen tegen de ander centraal staat. Vanuit hier brengen de deelnemers elkaar in beweging. Meestal via de rug. ‘Lukt het om de ander op je rug te tillen, zodat deze los van de vloer te komt, zonder je handen te gebruiken?’ De docent begeleidt en stuurt tijdens dit onderzoek.

De leerlingen ervaren hierbij hoe het is om op het eigen lichaam te vertrouwen. Vanuit contactimprovisatie wordt samengewerkt en ondervinden de deelnemers hoe het is om soepel te bewegen. De bewegingen ontstaan door te reageren op je partner.

Veiligheid in de groep

Voorwaarde voor contactimprovisatie is dat de deelnemers zich veilig en beschermd voelen binnen de groep. Danservaring is niet vereist, wel de bereidheid je open te stellen voor nieuwe bewegingsmogelijkheden.

Presentatie mogelijk

De workshop Partnering wordt afgesloten door het onderzoek van de deelnemers aan elkaar te laten zien.

Deze workshop bevat:

Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist! Bel 085 – 02 15 118
Of stuur ons een bericht

Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.