Schoolvoorstelling grenzeloos

Voorstelling over pesten

Grenzeloos de schoolvoorstelling over pesten op school, waarbij het aangeven van je grenzen centraal staat. Het onderwerp pesten op school is blijvend actueel. Om die reden heeft Theatermakerij STORM deze voorstelling ontwikkeld speciaal voor middelbare scholen om aandacht te besteden aan dit thema. Tijdens de voorstelling ervaart het publiek wat er gebeurt als je geen grenzen aangeeft.

Trailer

Veiligheid staat voorop

Deze acrobatische schoolvoorstelling die je op de huid gaat zitten wordt gespeeld op school of in het theater bij u in de buurt. Het publiek is live getuige van de ontmoeting tussen twee personen. Onder druk van het publiek wordt de één uitgedaagd de ander te treiteren. Wat doe je als je getreiterd wordt? Kom je op voor jezelf of laat je over je heenlopen?

Grenzeloos zorgt voor een indringende beleving, waarbij de acteurs/dansers zich in het zweet werken. Aan het begin van de voorstelling zal het publiek luidruchtig actief zijn. Gedurende de voorstelling gaan de toeschouwers beseffen dat zij voor de dader hebben gejuicht en neemt het volume af. De voorstelling eindigt met de afscheidsbrief van Fleur Bloemen die in 2012 uit het leven is gestapt, doordat de pesterijen haar te veel werden.

CJP Acceptant

U kunt deze schoolvoorstelling bekostigen via de CJP-cultuurkaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op met onze specialist voor overleg.

Dit schoolproject bevat:
  • Voorstelling over pesten op school.
  • Indrukwerkkende en confronterende voorstelling.
  • Combinatie met workshops mogelijk.
  • Fysiek theater met acrobatiek.

Kan ik je helpen?

Bel 085 – 02 15 118
Of stuur ons een bericht

Meer informatie over dit schoolproject

Thematiek

Het ontdekken van vriendschap, groepsdruk, vertrouwen, aangeven van je grenzen, intimiteit, persoonlijke ruimte, nee durven zeggen, oorzaak en gevolg. Een voorstelling over volwassen worden.

Workshop

Het is mogelijk de klassen ook actief een workshop te laten volgen. Het gaat om de workshops Acrobatiek of Physical challenges. Tijdens de workshop maken de leerlingen fysiek contact. Er wordt gewerkt met oefeningen uit de voorstelling. Deze zullen de leerlingen herkennen en terugzien tijdens de voorstelling. Doordat de leerlingen fysiek contact maken, gaan zij samenwerken, wat de samenwerking en het vertrouwen binnen de groep versterkt.

Nagesprek

Omdat de voorstelling veel emoties losmaakt is het belangrijk de leerlingen na de voorstelling te begeleiden naar het leslokaal waar de voorstelling zal worden nabesproken, bij voorkeur met de mentor van de klas. De voorstelling wordt aangeboden met vragen voor het nagesprek. De vragen gaan over de voorstelling, maar ook over de eigen ervaringen in de groep met betrekking tot pesten. U kunt een dubbellesuur inroosteren, waarbij de voorstelling bekeken wordt en vervolgens het nagesprek plaats vindt.

Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Heb je een vraag?
Neem gerust contact met ons op.