Grenzeloos –
Voorstelling

Voorstelling over pesten op school

Grenzeloos zorgt voor een indringende poëtische beleving over pesten, waarbij de acteurs/dansers zich in het zweet werken. Het publiek is live getuige van de pesterijen tussen twee personen. Onder druk van het publiek wordt de één uitgedaagd de ander te treiteren. Wat doe je als je getreiterd wordt? Kom je op voor jezelf of laat je over je heenlopen? Aan het begin van de voorstelling zal het publiek actief betrokken zijn. Gedurende de voorstelling gaan de toeschouwers beseffen dat zij juichen voor de pester en nemen schuldgevoelens de overhand. De voorstelling eindigt met de afscheidsbrief van Fleur Bloemen die in 2012 uit het leven is gestapt, doordat de pesterijen haar te veel werden.

Omdat deze voorstelling over pesten veel emoties losmaakt is het belangrijk de leerlingen na de voorstelling te begeleiden. Er vindt een nagesprek plaats en er zijn mogelijkheden workshops bij te boeken. Het onderwerp pesten op school is blijvend actueel. Om die reden heeft Theatermakerij STORM naast de voorstelling ook educatiemateriaal om gezamenlijk aandacht te besteden aan dit thema. 

Acrobatische schoolvoorstelling

Deze acrobatische schoolvoorstelling die je op de huid gaat zitten wordt gespeeld op de middelbare school of in het theater bij u in de buurt. Het publiek is live getuige van de ontmoeting tussen twee personen. Onder druk van het publiek wordt de één uitgedaagd de ander te treiteren. Wat doe je als je getreiterd wordt? Kom je op voor jezelf of laat je over je heenlopen?

Grenzeloos zorgt voor een indringende beleving, waarbij de acteurs/dansers zich in het zweet werken. Aan het begin van de voorstelling zal het publiek luidruchtig actief zijn. Gedurende de voorstelling gaan de toeschouwers beseffen dat zij voor de dader hebben gejuicht en neemt het volume af. De schoolvoorstelling eindigt met de afscheidsbrief van Fleur Bloemen die in 2012 uit het leven is gestapt, doordat de pesterijen haar te veel werden.

CJP Acceptant

U kunt deze voorstelling over pesten bekostigen via de CJP-cultuurkaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op met onze specialist voor overleg.

CJP Acceptant

Meer informatie over dit schoolproject

Thematiek

Het ontdekken van vriendschap, groepsdruk, vertrouwen, aangeven van je grenzen, intimiteit, persoonlijke ruimte, nee durven zeggen, oorzaak en gevolg. Een voorstelling over pesten en volwassen worden.

Bijpassende workshops

Het is mogelijk de klassen ook actief een workshop te laten volgen. Het gaat om de workshop Physical challenges waarin vertrouwen en samenwerken het hoofddoel is. Tijdens de workshop maken de leerlingen fysiek contact. Er wordt gewerkt met oefeningen uit de voorstelling. Deze zullen de leerlingen herkennen en terugzien tijdens de voorstelling. Doordat de leerlingen fysiek contact maken, gaan zij makkelijker samenwerken, wat de samenwerking en het vertrouwen binnen de groep versterkt.

Nagesprek

Omdat de voorstelling veel emoties losmaakt is het belangrijk de leerlingen na de voorstelling te begeleiden naar het leslokaal waar de voorstelling zal worden nabesproken, bij voorkeur met de mentor van de klas. De voorstelling wordt aangeboden met vragen voor het nagesprek. De vragen gaan over de voorstelling, maar ook over de eigen ervaringen in de groep met betrekking tot pesten. U kunt een dubbellesuur inroosteren, waarbij de voorstelling bekeken wordt en vervolgens het nagesprek plaats vindt.

Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.