Het Achterhuis –
Voorstelling

Voorstelling Het Achterhuis van Anne Frank

Ieder jaar vieren we dodenherdenking en de vrijheid. Deze voorstelling laat jongeren voelbaar maken hoe de laatste twee jaar van van het leven van Anne Frank is verlopen. Het Achterhuis is te boeken voor uw middelbare school!

Het dagboek van Anne Frank is bewerkt tot een monoloog van een half uur. In dit wereldberoemde verhaal over onderduiken van de joodse Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt op indringende wijze het publiek meegenomen in een wereld vol angst, hoop, dromen, verliefdheid, woede en verdriet.

De voorstelling is met groot enthousiasme ontvangen door de Anne Frank Stichting in Amsterdam.

“Met deze voorstelling wil ik heel graag het verhaal van Anne Frank doorgeven aan de nieuwe generatie. Het verhaal spreekt tot de verbeelding en laat ons intens voelen hoe het leven geweest moet zijn in het Achterhuis. Ik vind het belangrijk dat we ons altijd blijven realiseren hoe dankbaar we voor onze vrijheid mogen zijn. Dat het niet vanzelfsprekend is wat wij allemaal hebben en kunnen. En dat we ons bewust moeten zijn van dit grote voorrecht.”

Actrice Sabine

Nagesprek

Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats om de thematiek te bespreken en de link te leggen naar de hedendaagse maatschappij en de klas. Daarnaast kunnen de leerlingen hun ervaring uiten en is er mogelijkheid om vragen te stellen.

Voorstelling met workshops

Tijdens deze workshop worden speloefeningen gedaan met betrekking tot incasseren. De urgentie van leven, maar ook het stil zijn en opgesloten moeten zitten. Dit alles wordt begeleid door ervaren theaterdocenten of de actrice van de voorstelling!

CJP Acceptant

U kunt deze schoolvoorstelling bekostigen via de CJP-cultuurkaart. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op met onze specialist voor overleg.

CJP Acceptant
Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.