Dagproject Cultuurdag

De CKV Cultuurdag

Cultuurdag voortgezet onderwijs
Video afspelen

De CKV Cultuurdag is een dagproject voor het voortgezet onderwijs. De leerlingen volgen 1 tot 4 workshops per dag. Het project wordt speciaal op maat gemaakt voor uw school. Het project is beschikbaar voor een dagdeel of een hele dag. 

Keuze uit CKV workshops

Tijdens de Cultuurdag proeven de leerlingen aan uitdagende culturele workshops. De diversiteit van de verschillende workshops biedt voor ieder wat wils. De workshops starten met oefeningen, waarbij de klas actief betrokken wordt. Hierna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Al onze workshops zijn fysiek van aard en zijn sterk gericht op samenwerking. Lees meer over onze visie.

Presentatie als afsluiter

De Cultuurdag op school wordt afgesloten met een presentatie voor de eigen klas of aan meerdere groepen.

Kennismaking of teambuilding activiteit?

Bent u speciaal op zoek naar kennismakingsworkshops of teambuilding? Geen probleem, laat het ons weten en wij selecteren de meest geschikte workshops!

Dit dagproject bevat:

Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist! Bel 085 – 02 15 118
Of stuur ons een bericht

Stel zelf uw Cultuurdag samen

Populairste workshops

Voor de Cultuurdag kan worden gekozen uit alle workshops van de website. De populairste workshops voor het voorgezet onderwijs zijn:

Tijdens de workshop Stage Fighting leer je technieken om vanuit samenwerking een actieve gevechtsscène te maken met elkaar, zonder de ander te blesseren of pijn te doen. Er wordt gewerkt aan het herhaalbaar maken van het gevecht, toevoegen van snelheid, spelen voor het publiek en het maken van geluiden om de scène kracht bij te zetten. Hierdoor ontstaan er spectaculaire gevechtsscènes.

Actie en snelheid. De workshop Freerunning wordt systematisch opgebouwd. Eerst worden de motorische vaardigheden (m.b.t. afzetten, springen, rollen en snelheid maken) van de leerlingen getraind. Als een oefening goed gaat, wordt deze stapje voor stapje moeilijker gemaakt in een parcours of achtervolgingsscène.

Tijdens de workshop Schaduwspel is alles donker. De acteurs staan achter het witte scherm. Het licht begint te schijnen. Het publiek ziet de schaduw van de acteurs. De één groter dan in werkelijkheid, de ander kleiner. Welke effecten of landschappen kunnen we creëren?

Alle ingrediënten die je moet hebben om een goede stuntman of stuntvrouw te worden komen aan bod in de workshop Stuntman. Uitgangspunt is het springen in de lucht en het spectaculair bewegen over de grond. Dit alles wordt getimed op filmmuziek en de workshop eindigt met het maken van een stuntscène volledig in kostuums en met verschillende decorstukken die als obstakels functioneren.

Aanvullende workshops

Naast onze actieve workshops kunt u het programma aanvullen met de volgende workshops:

Realistische snij- en schotwonden, bloederige open wonden en pijnlijke brandwonden maken! Je leert het allemaal tijdens de workshop wonden maken.

Stop Motion-animatie is een filmtechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van foto’s. Per foto veranderen de objecten. Door alle foto’s achter elkaar af te spelen lijken de voorwerpen of tekeningen uit zichzelf te bewegen als in een tekenfilm. Met Stop Motion kan je alles tot leven wekken.

Rappen is eigenlijk praten op de maat. Het hoeft niet te rijmen, maar het moet wel lekker lopen. De deelnemers gaan aan de hand van rapvoorbeelden zelf aan de slag. Ze maken een eigen tekst en leren deze ritmisch uit te voeren op bijbehorende muziek. Onderdelen als tekst en ritme, improviseren en freestyle rap komen uitgebreid aan de orde.

Het eigen lichaam wordt gebruikt als slagwerkinstrument. Zo kan je met grote groepen mensen een ritme dansen door te klappen en te stampen.  Met z’n allen zet je een strakke beat neer. Dit vereist multitasking en leidt aanvankelijk dan ook vaak tot grote hilariteit.

Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.