Veelgestelde vragen
Wij hebben geen eigen locatie. De activiteiten vinden bij u op locatie plaats. Afhankelijk van het type activiteit is een klaslokaal, speelzaal, gymzaal of theater geschikt. Indien u niet beschikt over een adequate ruimte, dan zoeken wij een geschikt alternatief.
Ja. Wij hebben verschillende workshops die ook geschikt zijn voor kleinere lokalen. We bespreken graag de mogelijkheden.
Bij ieder dagproject zetten wij een coordinator in die ervoor zorgt dat de dag soepel verloopt. Naast het direct aansturen van onze medewerkers vormt hij/zij eveneens de schakel tussen Theatermakerij STORM en de school. Eventuele problemen worden door de coordinator zo goed mogelijk opgelost. De school heeft er verder geen omkijken naar. Wel zo prettig!
Voor losse workshops is geen voorbereiding noodzakelijk. Dagprojecten kunnen wel wat voorbereidingstijd vergen. De mate waarin hangt echter sterk af van de afspraken die wij onderling maken. Indien de school wenst haar leerkrachten zo min mogelijk te belasten, dan zullen we hier rekening mee houden. Andersom is ook mogelijk; zo kan de school bijvoorbeeld voorafgaand aan de Stuntdag zelf al decorstukken of kledingstukken knutselen. Wij hebben genoeg ideeën.
Ja. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde docenten. Het betreffen voornamelijk afgestudeerde docenten van de opleidingen docent-theater en docent-dans (HBO). Daarnaast maken wij gebruik van medewerkers die een uitvoerende opleiding (bijvoorbeeld ‘uitvoerend dans’) hebben afgerond.
Wij zijn overigens van mening dat kwaliteit niet alleen voorkomt uit de opleiding die is gevolgd. De fysieke vaardigheden (bijvoorbeeld bij free-running of circus) vraagt om langdurige training en behendigheid. Wij selecteren alleen docenten met passie voor het vak, zodat de leerlingen tijdens de workshops enthousiast worden gemaakt voor het vak en zoveel mogelijk leren.
Facturatie vindt plaats nadat de activiteit heeft plaatsgevonden. In het geval van een groot project kan een aanbetaling worden overeengekomen ter dekking van de aanloopkosten.
Ja. Aangezien wij volledig op maat werken, kunnen wij de workshop afstemmen op het niveau van de leerling. Wij hebben onder andere workshops verzorgd binnen het speciaal onderwijs en justitiele inrichtingen.
Wij hanteren standaard een betalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum. In overleg kan hier eventueel van worden afgeweken.
Vrijwel al onze activiteiten zijn vrijgesteld van omzetbelasting. Wij maken gebruik van de ‘vrijstelling voor onderwijs in muziek, dans, drama, beeldende vorming en circustechnieken’ voor personen jonger dan 21 jaar. Een nadere toelichting kunt u vinden op de website van de Belastingdienst.
Wij hebben geen dure panden of vaste medewerkers in dienst. De vaste kosten houden we hierdoor laag, wat resulteert in scherpe prijzen. Wij maken gebruik van een vaste groep free-lancers welke worden ingezet op de diverse activiteiten. Hierdoor zijn wij een flexibele organisatie die snel kan inspelen op de vraag vanuit de markt.
Scholen in Nederland krijgen jaarlijks een budget van €11,50 per leerling vanuit de Prestatiebox van de Rijksoverheid. Activiteiten voor het voortgezet onderwijs kunnen (gedeeltelijk) worden betaald middels de CJP Cultuurkaart.
Daarnaast is het mogelijk om een (eenmalige) subsidie aan te vragen bij één van de vele fondsen die Nederland rijk is. De voorwaarden verschillen per fonds. De meest bekende fondsen gericht op kunst en cultuur in Nederland zijn: