Theatermakerij STORM werkt samen met professionele theatermakers, circus-, dans- en theaterdocenten (HBO geschoold). Wij hebben een bestand met meer dan 40 gekwalificeerde docenten met ieders zijn eigen specialiteit. De docenten worden ingezet bij de activiteiten waarin zij excelleren, zodat de kwaliteit is gewaarborgd. Middels trainingen en interne afstemming wordt ervoor gezorgd dat de uitvoering past binnen de visie van Theatermakerij STORM.

Hieronder vindt u meer informatie over een aantal van onze docenten.

 • Niels Wolfkamp
  Niels Wolfkamp Artistiek leider / Directeur

  Lef , creëren, durven doen.

  Dit zijn thema’s die vaak terugkomen. Als ondernemer, tijdens het maken van voorstellingen en binnen het lesgeven. Ik vind het belangrijk om in een veilige omgeving de deelnemers uit te dagen het beste van zichzelf te laten zien. Hierdoor verleg je je grenzen waardoor je steeds meer aan kunt en plezier krijgt in presenteren. Het groepsgevoel kan dit enorm versterken. Vanuit spel ervaren de deelnemers hoe het is om te acteren en verbinding te maken met de eigen beleving.

  In 2010 ben ik afgestudeerd als theatermaker aan ArtEZ -Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Nadien heb ik mij gespecialiseerd in circus door het volgen van lessen aan de circusopleiding van Codarts Rotterdam en de opleiding Begeleider in Circuskunst. Van jongs af aan ben ik bezig met toneelspelen, capoeira, acrobatiek, en circus waarna ik nu projecten organiseer die deze combinaties leggen.

 • Laura Huizer
  Laura Huizer

  Vanaf 2016 ben ik werkzaam als docent binnen STORM en grote kans dat je al gemaild hebt met mij. Vanaf aug 2018 ben ik ook werkzaam op kantoor. Ik ben opgeleid als pedagoog, met als specialisme teambuilding! Vanaf het moment dat ik met een groep aan de gang ga, werkt écht iedereen samen!Daarnaast heb een circus achtergrond, waardoor ik vooral betrokken bij bij circusprojecten, Grenzeloos en de Stuntdag! Nu ik moeder ben, heb ik meer rust en vind ik het erg fijn om projecten te organiseren. Hopelijk kan ik binnenkort voor jullie leuke workshops inplannen!

  • Floris
   Floris Theaterdocent / Acteur

   Ik kan nogal moeilijk stil zitten en ben echt een doener. Daarom denk ik dat STORM zo goed bij me past. Ik kan leerlingen laten zien hoeveel gave dingen je kan maken en spelen door fysiek aan het werk te gaan. Even dat hoofd uitzetten op zo’n lange schooldag en samen iets maken…
   Wat ik het aller tofste aan Storm vindt, is dat het fysiek theater aanbied in elke vorm die je maar kan bedenken. Zelf geef ik vaak workshops als Stunman, Stage Fighting (wat ik zelf het leukste vind om te geven) en ik speel “rode Rick” in de Stuntdag en ben acteur in de voorstelling Grenzeloos (VO). Elke workshop of voorstelling die we bij STORM hebben is spannend, uitdagend en fysiek.
   STORM is naar mijn idee uniek in zijn aanbod met voorstellingen voor basisscholen. Zowel bij “met huid en haar” als bij “de stuntshow” spelen de leerlingen met ons mee in de voorstelling. Je kan zien hoe ontzettend spannend de leerlingen het vinden en hoe enthousiast ze zijn als ze hun scene hebben gespeeld. Het geeft me enorm veel plezier de kinderen en jongeren dit te laten beleven.

   Floris is in 2015 afgestudeerd als Docent Theatermaker aan ArtEZ te Arnhem.

   Specialisme: Deelnemers energiek te laten toneelspelen.

   • Sepp
    Sepp Freerunner

    Freerunning, Stuntman, Physical Challenges en Stage Fighting zijn de workshops die ik graag verzorg. Ook speel ik mee tijdens de Stuntdag, waarbij niet alleen de kinderen hun tricks mogen showen, maar ik zelf ook.

    Van jongs af aan hou ik ervan om actief bezig te zijn. Toen ik eenmaal begon met freerunnen ben ik nooit meer gestopt. Daarnaast hou ik ervan om onder de mensen te zijn en mijn kennis over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat. Na het behalen van mij diploma’s voor de Pabo en JUMP niveau 3, geef ik nu voornamelijk freerun-lessen.

    Tijdens de projecten van Theatermakerij STORM is het geweldig om te zien hoe de kinderen en jongeren in een verhaal duiken en op de actie in gaan. Dit gebeurt met flink wat fantasie en uiteraard met heel veel bewegen!

    • Anniek
     Anniek Docent Dans en Acrobatiek

     Bij Theatermakerij STORM werk ik als docent voor de dans- en acrobatiekworkshops. Wat me aanspreekt aan het werk bij Theatermakerij STORM is de coole benadering; door te werken vanuit acrobatiek en dierlijke bewegingen, zijn de workshops voor jongens en meisjes leuk en uitdagend om te doen. Hierdoor kun je heel snel fysiek werken en grenzen verleggen. Het liefst geef ik dit soort workshops waarbij de leerlingen op een fysieke manier met theater en dans kennis maken.

     Deze coole aspecten sluiten ook aan bij mij; naast dansen ben ik graag in de natuur, ga ik op avontuurlijke vakanties en doe ik aan survivallen; rennen door de natuur met onderweg een boel (touw)hindernissen boven of in het water.

     In 2011 ben ik afgestudeerd als docent dans, op de dansacademie van ArtEZ. Naast de werkzaamheden als docent werk ik ook als uitvoerend danser in diverse producties. De combinatie spel en dans heeft me altijd erg aangetrokken.

     Specialisme:  Presentaties maken

     • Renate
      Renate Theaterdocent / Actrice

      Als een storm komen wij de scholen binnen, en laten een ongekende ravage vol rondrennende apen en acrobaten achter. Theatermakerij STORM is een energieke en enthousiasmerende organisatie waar ik me volledig thuis voel. Bij Theatermakerij STORM geef ik onder andere de workshops circus, superhelden, mime en theaterworkshops. Daarnaast ben ik actrice in de basisschool voorstelling ‘Met Huid en Haar’.

      Ik hoop altijd de leerlingen een dag te geven, waarin ze grenzeloos kunnen spelen en hun verborgen krachten ontdekken. Waarin ze mij elke keer weer verassen. Jonge mensen zijn vaak onbevangen en weten me hierdoor vaker te verassen dan volwassenen en daar kan ik als theaterdocent nooit genoeg van krijgen.

      In 2014 ben ik afgestudeerd als Docent Theater aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

       

      Specialisme: onderbouw, durven doen!

      • Anne
       Anne Dansmaker

       Bij Theatermakerij Storm geef ik workshops dans en speel/dans ik de rol van neushoorn en aap in de schoolvoorstelling Met Huid en Haar. Dit doe ik al een aantal jaar met veel plezier! Het leuke aan projecten van Theatermakerij STORM is dat kinderen altijd actief meedoen en we samen werken aan een mooi eindresultaat, vaak zelfs met de hele school.

       Mijn favoriete projecten zijn Met Huid en Haar en de Stuntdag, omdat je dan met de hele school in één dag een voorstelling maakt. Iedereen levert een belangrijke bijdrage aan het geheel, wat erg motiverend is voor de kinderen. Bovendien is elke voorstelling weer anders, omdat elke school en elk kind weer anders is. Zo blijft het afwisselend.

       In 2011 ben ik afgestudeerd aan De Dansopleiding (urban dansopleiding) en sindsdien werk ik als danser/docent/choreograaf. Theater heeft me altijd al erg aangesproken en ik geniet er dan ook van om dans en theater te kunnen combineren bij Theatermakerij Storm.

       Specialisme: De deelnemers te laten onderzoeken in de dansbewegingen.

       Contact ons

       Heeft u een vraag? Bel 085-02 15 118 of mail het ons! Wij reageren zo snel mogelijk.