Workshop
Beestachtig

Dieren hebben aantrekkingskracht op kinderen. Of het nu zoʼn lief schattig klein katje is, of die gevaarlijke grote leeuw. Ieder kind kan wel zijn lievelingsdier noemen. Tijdens de workshop Beestachtig gaan we aan de slag met dieren door middel van rollenspel. De kinderen kruipen in de huid van de verschillende dieren.

Tijdens deze workshop leren de kinderen dat dieren verschillen in hun uitstraling, hun bewegingen en hun gedrag. De kinderen gaan de houding en de motoriek van het dier aannemen, bewegen en reageren zoals het dier. Het afwisselen van de verschillende dieren en de daarbij behordende houdingen staat centraal. Bij oudere kinderen ligt meer de nadruk op de details en de snelheid van het bewegen. 

Gedurende de workshop wordt er gewerkt richting een scène waar een roofdier een prooidier ontmoet. De workshop wordt afgesloten met het spelen van deze scènes. Dit zorgt voor veel spanning en sensatie. 

Workshop doelen

Niveau

Het accent van de workshop Beestachtig is erop gericht kinderen uit te dagen hun grenzen te verkennen, door ieders mogelijkheden als uitgangspunt te nemen en veiligheid te bieden. Dit doen we door voorbeelden mee te nemen in afbeeldingen en in videobeelden. Zo zien de kinderen echt verschil in de motoriek van een haas en een kikker. Door dit beeld eerst te zien, worden de kinderen steeds enthousiaster en uitgedaagd en worden de dieren steeds meer uitgediept.

Presentatie

Bij een lessenreeks zal aan het eind van de reeks een presentatie plaatsvinden, waarbij alle dieren zich presenteren. Ouders zijn hierbij van harte welkom.

De dieren kunnen worden aangepast in een thema, zoals dieren uit; Afrika, Nederland, huisdieren of wilde dieren. Informeer bij ons voor de mogelijkheden.

Praktische info
Geschikte lokatie
Speelzaal of (klas-) lokaal
Max. aantal kinderen
30 kinderen per workshop
Educatiepakket
Niet van toepassing
Lesideeën
Pinterest
Kosten
2 workshops 60 minuten
€ 468 / € 550
3 workshops 60 minuten
€ 510 / € 600
4 workshops 60 minuten
€ 553 / € 560
5 workshops 60 minuten
€ 574 / €675
6 workshops 50 minuten
€ 604 / € 710
Voordelige prijzen bij boekingen voor 3 of 6 dagen.
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.