Theatermakerij STORM verzorgt kunsteducatie binnen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en de kinderopvang/BSO. Corona (COVID-19) heeft een grote impact op onze samenleving, het onderwijs en ook op de activiteiten die wij verzorgen.

Graag bieden wij organisaties helderheid en openheid, om het mogelijk te maken kunsteducatieve projecten in te kunnen plannen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM nauwgezet. Daarnaast houden we rekening met de nadere invulling en protocollen van de PO Raad, VO Raad, het platform Les op afstand en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Hierbij meer informatie waar u op kunt letten bij het inplannen van projecten:

Inplannen en wijzigen van projecten

U kunt bij STORM-projecten afnemen voor het gehele seizoen. Bij dagprojecten komen we met meerdere docenten naar uw school. Zij houden 1,5 meter afstand tot volwassenen en het liefst ook tot de kinderen. 4 weken van te voren vind er overleg plaats of het project doorgang kan krijgen in de georganiseerde vorm. Mocht u na het inplannen van een dagproject toch besluiten het niet prettig te vinden dat er meerdere docenten in de school komen, dan kunt u tot 2 maanden voor aanvang het project kosteloos wijzigen naar workshops verspreid over meerdere dagen. Deze dienen wel eerder of vanaf de ingeplande datum te starten. Hierbij komen wij met 1 of 2 docenten naar jullie school en is de druk op het onderwijs kleiner.

Als u het project wenst uit te stellen, kan dit kosteloos als de overheid nog geen externe toelaat binnen uw organisatie. Wenst u liever het project toch uit te stellen, dan brengen wij 30% verplaatsingskosten in rekening (met een maximum van € 500) voor het omzetten en opnieuw plannen van het project. U kunt uw tegoed inzetten binnen 9 maanden. Mocht de overheid besluiten de scholen en kinderopvang enkel te openen voor noodopvang, dan is er telefonisch overleg om te kijken of u het project doorgang wilt geven. Geeft u hier geen voorkeur aan, dan zal het project kosteloos verplaatst worden (binnen een korte periode).

1. Tijdens de workshop

Voor de kinderen geldt dat geen 1,5 meter van elkaar in acht genomen hoeft te worden. Fysiek contact tussen kinderen is toegestaan. Voor jongeren en volwassenen is wel 1,5 meter afstand noodzakelijk. De algemene hygiëne regels dienen in acht te worden genomen. Veel van onze activiteiten zijn fysiek ingestoken en kennen raakvlakken met bewegingsonderwijs. Deze worden in de vorm aangepast zodat er niet intensief bewogen wordt. Daarnaast worden contacten zo veel mogelijk beperkt (bijv. acrobatiek, wordt solo acrobatiek). Al onze workshops zijn nog te boeken (m.u.v. contactimprovisatie). De workshops worden per groep / klas gegeven. Halve groepen is ook mogelijk.

2. Workshops locatie

De workshops vinden in een ruimte omgeving plaats (gymzaal, speelzaal) waar mogelijk buiten. Indien de workshops binnen moeten plaatsvinden, geven we de voorkeur aan de gymzaal of speelzaal. In dit geval dient u zorgt te dagen dat er voldoende (natuurlijke) ventilatie is en zal de invulling van de workshop indien nodig worden aangepast.

Het is mogelijk dat wij meerdere kleding meenemen, zodat op iedere locatie andere kleding aangedaan kan worden en de handen worden ontsmet. Als u dit wenst geef dit aan in het contact met ons.

 

3. Hygiene attributen en kleding

Bij diverse workshops wordt gebruik gemaakt van kostuums en attributen. Het gebruik ervan wordt waar mogelijk beperkt tot 1 groep / klas per dag. Indien attributen meerdere keren per dag worden gebruikt, zal tussendoor reiniging plaatsvinden. Na afronding van de activiteit vindt nogmaals grondige reiniging plaats. Kostuums worden deze periode niet ingezet.

4. Presentatie en voorstelling

Vaak wordt een basisschoolproject afgesloten met een eindpresentatie. Het publiek bestaat veelal uit ouders c.q. volwassenen. Voor de eindpresentatie (of schoolvoorstelling) volgen wij de algemene richtlijnen voor theaters. Het aantal bezoekers zal worden beperkt tot het maximum of in overleg met de school wordt de presentatie (of schoolvoorstelling) vervangen door een alternatieve invulling.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de eindpresentatie of voorstelling te filmen en digitaal beschikbaar te stellen via een afgeschermd YouTube kanaal. Graag bespreken wij de mogelijkheden.

Voor producties is de school verantwoordelijk voor de publieksopstelling. Wij raden aan producties in de gymzaal te plaatsen, zodat leerlingen voldoende afstand kunnen houden. Waar mogelijk kan voor scholen een extra voorstelling worden bijgeboekt. We kunnen meerdere voorstellingen spelen, zodat er met kleinere publieksaantallen gekeken kan worden naar de voorstelling.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.