Theatermakerij STORM verzorgt kunsteducatie binnen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en de kinderopvang/BSO. Corona (COVID-19) heeft een grote impact op onze samenleving, het onderwijs en dus ook op de activiteiten die wij verzorgen.

De laatste weken worden de Corona-maatregelen stapje voor stapje versoepeld. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM nauwgezet. Daarnaast houden we rekening met de nadere invulling en protocollen van de PO Raad, VO Raad, het platform Les op afstand en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). In overleg met de school en kinderopvangorganisatie overleggen wij per project op welke wijze de kunsteducatie tijdens Corona doorgang kan vinden. Hierbij worden momenteel de volgende aspecten als meest relevant geacht:

1. Tijdens de workshop

Voor de kinderen geldt dat geen 1,5 meter van elkaar in acht genomen hoeft te worden. Fysiek contact tussen kinderen is toegestaan. Voor jongeren en volwassenen is wel 1,5 meter afstand noodzakelijk. De algemene hygiene regels dienen in acht te worden genomen.

Veel van onze activiteiten zijn fysiek ingestoken en kennen raakvlakken met bewegingsonderwijs. De worden in de vorm aangepast zodat er niet intensief bewogen wordt. Daarnaast worden contacten zo veel mogelijk beperkt (bijv. acrobatiek, wordt solo acrobatiek). Al onze workshops zijn nog te boeken (m.u.v. contactimprovisatie). De workshops worden per groep / klas gegeven. 

Afhankelijk van de doelgroep en situatie kan het wenselijk zijn om de invulling van de workshop aan te passen. In overleg kan er gekozen worden voor een andere workshop of wordt het rooster zodanig aangepast, dat voldaan kan worden aan de RIVM-richtlijnen.

2. Workshops locatie

De workshops vinden in een ruimte omgeving plaats (gymzaal, speelzaal of groot theorielokaal) waar mogelijk buiten, hier is het besmettingsgevaar namelijk het kleinst. Met name voor workshops met een fysiek karakter (bijv. dans) heeft een buitenlocatie sterk de voorkeur. Indien de workshops binnen moeten plaatsvinden, geven we de voorkeur aan de gymzaal of speelzaal. In dit geval dient u zorgt te dagen dat er voldoende (natuurlijke) ventilatie is en zal de invulling van de workshop indien nodig worden aangepast.

3. Hygiene attributen en kleding

Bij diverse workshops wordt gebruik gemaakt van kostuums en attributen. Het gebruik ervan wordt waar mogelijk beperkt tot 1 groep / klas per dag. Indien attributen meerdere keren per dag worden gebruikt, zal tussendoor reiniging plaatsvinden. Na afronding van de activiteit vindt nogmaals grondige reiniging plaats

4. Presentatie en voorstelling

Vaak wordt een basisschoolproject afgesloten met een eindpresentatie. Het publiek bestaat veelal uit ouders c.q. volwassenen. Voor de eindpresentatie (of schoolvoorstelling) volgen wij de algemene richtlijnen voor theaters. Het aantal bezoekers zal worden beperkt tot het maximum of in overleg met de school wordt de presentatie (of schoolvoorstelling) vervangen door een alternatieve invulling.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de eindpresentatie of voorstelling te filmen en digitaal beschikbaar te stellen via een afgeschermd YouTube kanaal. Graag bespreken wij de mogelijkheden.

Voor producties is de school verantwoordelijk voor de publieksopstelling. Wij raden aan producties in de gymzaal te plaatsen, zodat leerlingen voldoende afstand kunnen houden. Waar mogelijk kan voor scholen een extra voorstelling worden bijgeboekt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.