Rosemarie Heus, IJsselstein, 1 maart 2021.

Extra geld voor het onderwijs!
Minister Slob en minister Van Engelshoven presenteerden vorige week hun plan om de achterstanden door corona in te lopen. Het geld is voor de komende 2,5 jaar vrij besteedbaar door de scholen zelf.  Maar waar gaat het naartoe? Een extra onderwijsassistent, cursussen voor leraren of bijlessen in het weekend? En heeft het wel effect?  “Het zou het beste zijn als het geld in de klas terechtkomt”, zegt hoogleraar Inge de Wolf. Zij doet onderzoek naar de effectiviteit van onder andere inhaal programma’s en richtte samen met socioloog Thijs Bol een speciaal Onderwijs OMT op om scholen te adviseren bij het uitgeven van het geld.

Zie; https://nos.nl/artikel/2370053-8-5-miljard-voor-het-onderwijs-maar-verkeerde-keuzes-liggen-op-de-loer.html

Theatermakerij STORM kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Door bijvoorbeeld een programma aan te bieden waarbij de klas gehalveerd wordt, de leerkracht geeft les en de docent van Theatermakerij STORM geeft een les aan de andere helft van de groep. Na een uur wordt er gewisseld. Samen met school en leerkracht kan er gezocht worden naar wat voor deze groep het juiste aanbod is. Wij zijn dé specialist als het gaat om het aanbieden van projecten gericht op bewegen! Wij bieden veel verschillende workshops met fysiek theater als uitgangspunt. 

Bewegen is gezond – Bewegen is erg goed voor je. Door te bewegen voorkom je overgewicht en blijf je gezond.

Bewegen zorgt voor een betere concentratie Door bewegen en leren af te wisselen of zelfs te combineren kun je je beter concentreren.

Bewegen zorgt voor een beter zelfbeeld Bewegen heeft bij kinderen ook een positief effect op zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociaal gedrag.

Bewegen zorgt voor meer plezier Door samen te bewegen ontstaat plezier en dit maakt een positief groepsgevoel.

Bewegen zorgt voor betere schoolprestaties Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat meer bewegen leidt tot betere schoolprestaties. Beweging zorgt voor meer zuurstof in de hersenen waardoor er meer kennis opgeslagen kan worden en ons empathisch vermogen wordt versterkt. 

Bewegen zorgt voor betere sociale vaardigheden En voor nieuwe dynamieken waarin er meer ruimte is voor sociale interactie, vrij spel en ontdekken. De Wetenschap is het erover eens: voldoende bewegen heeft grote positieve gevolgen voor de ontwikkeling van onze hersenen en is dus onmisbaar in het onderwijs! De effecten van bewegen zijn het grootst als al op jonge leeftijd wordt geïnvesteerd in bewegen. Naast de fysieke voordelen is er veel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat lichaamsbeweging een belangrijke invloed heeft op iemands emotioneel welzijn, zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde gaat.  Zeker als bewegingsactiviteiten gestructureerd worden aangeboden. Daarom denk ik dat wij u hierin goed kunnen ondersteunen.  

Nu men door de Lock-down de gevolgen in het onderwijs bekijkt, wordt er veel gesproken over leerachterstanden die kinderen hebben opgelopen. Dat is voor velen een grote zorg. Maar naast de leerachterstanden zijn er ook zorgen op het sociaal emotionele vlak. Theatermakerij STORM voorziet in deze behoefte door kunstonderwijs op maat aan te bieden. De verschillende activiteiten zijn gericht op het bevorderen van een positief zelfbeeld, op sociale interacties, zelfvertrouwen ontwikkelen, leren initiatieven te ontplooien, ontwikkelen van creativiteit en fantasie, op samenspel en samenwerken. Wij hebben een groot en divers aanbod. maar al deze activiteiten bevorderen een goede sociale ontwikkeling van de leerling. 

Uit onderzoek blijkt dat fysieke activiteiten op hersenniveau leiden tot een toename van bloedtoevoer in de hersenen, waardoor je onder andere alerter wordt en de hersenontwikkeling wordt gestimuleerd. Hoe meer je beweegt, hoe beter je cognitieve taken kunt uitvoeren. En zo worden dus ook de juiste voorwaarden gecreëerd om ontstane leerachterstanden op een ontspannen manier tegemoet te treden. 

Benieuwd wat wij voor uw school kunnen betekenen? Overleg met Niels en bel naar STORM 085-0215118 of stuur een bericht naar info@theatermakerijstorm.nl .              

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.