Workshop
Dans vanuit beleving

Dans vanuit beleving vormt het uitgangspunt van deze dansworkshop. Onze dansdocent zal inspirerende voorbeelden meenemen. Denk aan videobeelden, foto’s, een muziekstuk of een kunstwerk. De voorbeelden vormen het uitgangspunt voor de dans. De leerlingen worden geprikkeld om de bewegingen uit het voorbeeld om te zetten naar dans.

De dansdocent motiveert en danst mee om op deze manier de leerlingen aan te moedigen hun intuïtie te volgen. Hierdoor kunnen de leerlingen meer verschillende bewegingen maken dan ze van tevoren hadden verwacht!

Gaandeweg de dans workshop(s) zullen er meer momenten zijn waarbij we kijken naar elkaar, waardoor de eigenheid van de dansers meer naar voren komen. Onze dansdocenten stimuleren het ontwikkelen van eigenheid in dans en de veiligheid binnen de groep. Het durven bewegen vanuit plezier staat centraal.

Workshop doelen

Doelgroep

Onze dansdocent helpt de kinderen, danst mee en moedigt aan. Deze workshop werkt goed in bestaande groepen die elkaar kennen. Danservaring is niet vereist. De workshop is zeer geschikt als lessenserie. Door de herhaling durven de deelnemers meer expressie te geven en wordt het gemakkelijker creatief te denken. Het toewerken naar een danspresentatie is ook mogelijk!

Deze workshop is ook geschikt voor de onderbouw van de basisschool.

Vanaf groep 4 is dit project ook beschikbaar met een muzikant.

Live muziek: Maak een combinatie met een muzikant. Wij nemen een extra muzikant mee die vertelt over zijn instrument en erop speelt. De dansers reageren op zijn live gespeelde muziek. De muziek hebben wij ook opgenomen, zodat je er zelfstandig mee verder kunt werken!

Lessenserie mogelijk

Bij het afnemen van meerdere workshops ervaren de leerlingen hoe het is om creatief denken toe te passen waardoor er meer eigenheid van de bewegingen te zien zullen zijn. Gaandeweg de workshops zal er meer momenten zijn waarbij we kijken naar elkaar, waardoor de eigenheid van de dansers meer naar voren komen. Onze docent stimuleert het ontwikkelen van veiligheid binnen de groep en ook het initiatief durven nemen of juist niet altijd de eerste zijn en leren afwachten. Persoonlijkheidskenmerken komen naar voren, maar centraal staat plezier vanuit bewegen.

Deze dansworkshop werkt goed in bestaande groepen. Danservaring is niet vereist. De workshop is zeer geschikt als lessenserie. Door de herhaling durven de deelnemers meer expressie te geven en wordt het gemakkelijker om creatief te denken. Het toewerken naar een danspresentatie is ook mogelijk.

Praktische info
Geschikte lokatie
Groot lokaal / speelzaal / gymzaal
Max. aantal kinderen
1 klas
Educatiepakket
Workshopbeschrijving
Lesideeën
Pinterest
Kosten
6 workshop 50 minuten
€ 660 / € 561
5 workshops 55 minuten
€ 635 / € 540
4 workshops 60 minuten
€ 605 / € 514
3 workshops 60 minuten
€ 565 / € 480
2 workshops 75 minuten
€ 580 / € 493
Voordelige prijs is bij meerdere docenten/dagen. Andere tijden zijn mogelijk.
incl. reiskosten
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.