De Familie Tortini –
Voorstelling op school

Voorstelling voor de basisschool

Feestelijke maskerspel voorstelling basisschool
Video afspelen

‘Het geheim van familie Tortini‘ is een feestelijke voorstelling voor de basisschool. Voorafgaand is er contact met school om de thematiek te bespreken, zodat wij deze kunnen verwerken in de voorstelling. Denk hierbij aan een jubileum, een afscheid van een collega, kerstviering of juffen- of meesterdag. 

Schoolvoorstelling met maskerspel

Deze maskerspel voorsteling wordt gespeeld door twee acteurs en een heleboel maskers. Zo komt er een heel scala aan maskers voorbij, waardoor het lijkt alsof er een grote cast achter zit.

De voorstelling kan worden uitgebreid met de bijpassende workshops ‘maskerspel’ of ‘ensemble spel’. Deze workshops zijn geschikt voor alle groepen. Bij ensemble spel wordt gewerkt aan een scène uit de voorstelling. Hierin trainen de leerlingen om niet als individu, maar als groep mee te spelen in de voorstelling.

Geschikte ruimte

Een gymzaal, speelzaal, gemeenschapsruimte.

Handige informatie:
  • Geschikt voor alle klassen als schoolfeest, jubileum, of bijvoorbeeld afscheid van een juf of meester.
  • De voorstelling kan worden gecombineerd met bijpassende workshops.
  • Educatiepakket met doe- en maakopdrachten voor in de klas.
  • Tot maximaal 120 leerlingen per voorstelling.
  • Openingsvoorstelling 20 minuten.
  • Eindvoorstelling 30 minuten + 3 minuten per klas
  • Uit te bouwen naar meerdaags project met workshop maskerspel voor de leerkrachten.
Aantal voorstellingen

1 voorstelling 
2 voorstellingen
3 voorstellingen
3 voorstellingen

Aantal klassen

1-4
3-8
9-11
12-16

Prijs

€700
€800
€900
€1.000

Kan ik je helpen?

Bel 085 – 02 15 118
Of stuur ons een bericht

Het verhaal

Familie Tortini bakt al meer dan een halve eeuw taarten. Opa Tino presenteert met trots de bijzondere taart die speciaal voor de viering op uw school is gebakken. Maar vlak voor hij de taart tevoorschijn kan toveren springen zijn kleinkinderen Luciano en Liona het toneel op. Deze koks geven het publiek een kijkje in de keuken. Liefdesverdriet, een onhandige kokshulp, gameverslaving en gasten die komen proeven… 

In een razendsnelle afwisseling van scènes komen allerlei situaties aan bod waardoor het bakken van de taart dreigt te mislukken. Gelukkig weten broer en zus zich met hun doorzettingsvermogen, medeleven en creativiteit door deze tegenslagen heen te werken en staat er op het einde een prachtige feesttaart op tafel! Een smaakvolle voorstelling over samenwerken, empathie en je fantasie gebruiken.

Verloop van de dag

Voorafgaand aan de dag zal het rooster volledig op maat worden gemaakt voor uw school. De dag zelf wordt geopend met een optreden van de acteurs. Vervolgens werkt iedere klas met een acteur aan een gedeelte van de scène. Zo kunnen de klassen meespelen samen met de acteurs in de voorstelling aan het eind van de dag.

Naast de workshops van de acteurs ontvangt de basisschool een educatiepakket met een beschrijving om maskers te maken. Daarnaast zit hier een theater workshopbeschrijving aan gekoppeld, zodat jullie kunnen acteren met de zelfgemaakte maskers!

Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.

Heb je een vraag?
Neem gerust contact met ons op.