Schoolvoorstelling De Familie Tortini

Voorstelling voor de basisschool

Schoolvoorstelling met maskerspel

Iets te verven? Dan is ‘Het geheim van familie Tortini‘ de feestelijke voorstelling voor jullie basisschool. Voorafgaand is er contact met school om de thematiek te bespreken, zodat wij deze kunnen verwerken in de voorstelling. Denk hierbij aan een jubileum, een afscheid van een collega, vieringen of juffen- of meesterdag. 

Deze interactieve maskerspel voorstelling wordt gespeeld door twee acteurs en een heleboel maskers. Zo komt er een heel scala aan maskers voorbij, waardoor het lijkt alsof er een grote cast achter zit. Deze voorstelling voor de basisschool doet een beroep op de fantasie en neemt het publiek mee in een fantasievol avontuur.

De voorstelling kan worden uitgebreid met de bijpassende workshops ‘maskerspel’, zelfs voor de kleuters. Waardoor de workshops schoolbreed geschikt zijn.

Het verhaal

Opa Tino moet met pensioen. Zijn kleinkinderen nemen de bakkerij over. Zij willen nieuwe taarten maken volgens een ander recept. Taarten met meer zoet en aandacht. Maar waarom smaken ze niet zo lekker als de taarten van opa? Met behulp van het publiek komen de kleinkinderen Leona en Luca steeds meer tot de ideale taart.

Alleen de jaloerse buurman ‘Vreemde vogel’ ligt op de loer. Als hij het familie ingrediënt maar niet te pakken krijgt… 

In een razendsnelle afwisseling van scènes komen allerlei situaties aan bod, waardoor het bakken van de taart dreigt te mislukken. Gelukkig weten broer en zus zich met hun doorzettingsvermogen, medeleven en creativiteit door deze tegenslagen heen te werken en staat er op het einde een prachtige feesttaart op tafel! Nog net op tijd voordat de bestelling door jullie directeur wordt afgehaald. Een smaakvolle voorstelling over samenwerken, empathie en je fantasie gebruiken.

Educatiepakket

Voorafgaande aan het project ontvangt u het uitgebreide educatiepakket. Hierin staan allerlei suggesties waarmee de groepsleerkracht uit de voeten kan om het project uit te bouwen tot dagproject. Denk hierbij aan het maken van maskers, een knutseltaart of baktaart en het instuderen de dans en van het baklied wat het thema lied is van de voorstelling.

Dagproject

In de ochtend volgen alle klassen een workshop. Hierbij wordt een scène ingestudeerd voor de voorstelling. De dag wordt afgesloten met de voorstelling van de acteurs waarbij de klassen meespelen in hun gerepeteerde scène. Iedereen mag komen kijken!

Geschikte ruimte

Voorkeur voor de speelzaal.
Bij een dagproject met optreden klassen is een grotere ruimte gewenst. Bijvoorbeeld de gemeenschapsruimte, theaterzaal of gymzaal.

Uitgebreid verhaal

Familie Tortini bakt al meer dan een halve eeuw taarten. Opa Tino presenteert met trots de bijzondere taart die speciaal voor de viering op uw school is gebakken. Maar vlak voor hij de taart tevoorschijn kan toveren springen zijn kleinkinderen Luca en Leona het toneel op. Deze koks Leona en Luca bakken door en geven het publiek een kijkje in de familiekeuken. Alleen hun taarten smaken niet zo lekker als die van Opa Tino. Voordat Opa Tino met pensioen gaat deelt hij zijn geheime ingrediënt met zijn kleinkinderen. Alleen de jaloerse buurman ‘Vreemde vogel’ ligt op de loer. Als het ingrediënt maar niet zoekraakt… 

In een razendsnelle afwisseling van scènes komen allerlei situaties aan bod, waardoor het bakken van de taart dreigt te mislukken. Gelukkig weten broer en zus zich met hun doorzettingsvermogen, medeleven en creativiteit door deze tegenslagen heen te werken en staat er op het einde een prachtige feesttaart op tafel! Een smaakvolle voorstelling over samenwerken, empathie en je fantasie gebruiken.

Verloop van de dag

Voorafgaand aan de dag zal het rooster volledig op maat worden gemaakt voor uw school. Daarnaast ontvangt u het educatiepakket waarmee de leerkrachten uit de voeten kunnen. Het project wordt geëvalueerd en u ontvangt de factuur.

Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.