Maskerspel voorstelling
De familie Tortini

Kinderboekenweek 2024! Dan is ‘Het geheim van familie Tortini‘ de feestelijke maskerspel voorstelling voor de basisschool. Deze voorstelling sluit naadloos aan bij het thema van de kinderboekenweek lekker eigenwijs.

Eigenwijze Luca wil zelf recepten bedenken, maar zijn zus houdt hem aan zijn afspraak met opa om alleen het traditionele familierecept te gebruiken. Komen Luca en Leona er samen uit? Welke avonturen beleven zij met opa en alle maskers?

Deze interactieve schoolvoorstelling wordt gespeeld door twee acteurs, maar doordat zij gebruik maken van een heel scala aan maskers lijkt het of er een grote cast achter zit. Deze maskerspel voorstelling voor de basisschool neemt het publiek mee in een fantasievol avontuur. Voorafgaand aan het project bespreken wij met school het thema (een jubileum, afscheid van een collega, juffen- of meesterdag) zodat wij dit thema kunnen verwerken in de voorstelling.

 

Beschikbaarheid: De voorkeur gaat uit naar maandagen, woensdagen en donderdagen.

In het kort

Het verhaal

Familie Tortini bakt al meer dan een halve eeuw taarten. Opa Tino presenteert met trots de bijzondere taart die speciaal voor de viering op uw school is gebakken. Opa Tino gaat met pensioen en zijn kleinkinderen nemen de bakkerij over.  Zij geven het publiek een kijkje in de familiekeuken. Helaas smaken hun taarten niet zo lekker als die van Opa. Voordat Opa Tino met pensioen gaat deelt hij zijn geheime ingrediënt met zijn kleinkinderen. Met hulp van het publiek komen de kleinkinderen dichter bij de ideale taart. Alleen er ligt gevaar op de loer van een vreemde vogel. Als het familie-ingrediënt maar niet in de verkeerde handen komt……

In een razendsnelle afwisseling van scènes komen allerlei lastige situaties aan bod, waardoor het bakken van de taart dreigt te mislukken. Gelukkig weten broer en zus zich met hun doorzettingsvermogen, medeleven en creativiteit door deze tegenslagen heen te werken en staat er op het einde een prachtige feesttaart op tafel! Net op tijd af, voordat de bestelling door jullie directeur wordt afgehaald. Een smaakvolle voorstelling over samenwerken, empathie en je fantasie gebruiken.

Schoolvoorstelling met bijpassende workshops

De maskerspel voorstelling “Het geheim van de familie Tortini” is ook als schoolproject beschikbaar. Dit kan een dagproject, lessenserie of een meerdaags project zijn. Bij een dagproject kijken de leerlingen eerst naar de voorstelling en volgen daarna een workshop Maskerspel. Hierdoor ervaren de  de kinderen ervaren hoe het is om vanuit maskers tot theater te komen.

Indien gekozen wordt voor een meerdaags project, worden er naast een openingsvoorstelling ook een workshop aangeboden waarin de klassen een scène maken en aanleren. Samen met de acteurs van Theatermakerij STORM spelen zij deze- zelfgemaakte- scène mee in de afsluitende voorstelling! Met aanvulling van het educatiepakket heeft u zo een totaalprogramma welke geschikt is voor alle groepen van de basisschool.

Voorafgaand aan de dag zal het rooster volledig op maat worden gemaakt voor uw school. Daarnaast ontvangt u het educatiepakket waarmee de leerkrachten uit de voeten kunnen. Hierin staan allerlei suggesties om de voorstelling uit te bouwen tot dagproject. Denk hierbij aan het maken van:

  • maskers (en de geschiedenis van het maskerspel commedia dell’arte)
  • een knutsel taart
  • taart bakken
  • het instuderen van de dans
  • het instuderen van het baklied welke het themalied is van de voorstelling

 

 

Digitale voorstelling! We kunnen een livestream opzetten met jullie school. Hierbij delen we een verbinding met alle groepen. De acteurs spelen de voorstelling lieve en de directeur of leerkracht kan wederom live meespelen via de live-verbinding vanuit de klas. De prijs is gelijk als die voor één voorstelling

Play Video
Praktische info
Speelduur
45 – 60 minuten
Geschikte lokatie
Speelzaal / gymzaal
Speelvlak
4 x 4 meter
Opbouwtijd
60 minuten
Afbouwtijd
15 minuten
Publieksaantal
3-4 klassen per voorstelling / 100 kinderen
Educatiepakket
Educatiepakket met opdrachten voor in de klas.
Kosten
Inclusief 9% BTW
1 voorstelling
€ 950
2 voorstellingen
€ 1.175
3 voorstellingen
€ 1.250
4 voorstellingen
€ –
Bijpassende workshop
€ 100 per klas
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.