Koningsspelen
Digitaal spel

Een toffe game organiseren voor de Koningsspelen? Dat lukt met dit kant en klare pakket van Theatermakerij STORM! De leerkracht kan zelf in de eigen klas het spel uitvoeren, zonder extra hulp van externe op school. Wij zijn tijdens de game online jullie spelbegeleider en helpt je net als bij een Het verhaal met opdrachtenvideo’s door the game heen. De leerlingen gaan aan de slag met opzoeken en speuren. De zoektocht start in de klas, waarna er samenwerkingsopdrachten komen gericht op drama en acrobatiek. Hierbij kan je ook buiten of in de gymzaal oefenen. Uiteindelijk wordt de speurtocht afgesloten met het vinden van het pakket. Deze wordt door jullie voorzien van een mooie prijs, passend bij jullie thema.

Vooraf wordt een pakket bezorgd met de materialen die je nodig hebt. Ter voorbereiding dien je de materialen klaar te leggen en een aantal dingen uit te printen. Met 30 minuten kan je het hele project voorbereiden.

Benodigdheden: Digibord welke wordt gekoppeld aan je mobile telefoon (hier worden de opdrachten naar gestuurd).

Duur: ca. 1 ochtend.
Thema wordt aangepast naar jullie thema.
Verkrijgbaar vanaf 2 klassen.
Geschikt voor groep 3 t/m 8.

Download hier de projectbeschrijving vanuit het thema “koningsspelen”.

 

In het kort

Het verhaal

De postbode is gevraagd een belangrijk pakket van de koning af te leveren bij jullie op school. Alleen…. waar is het pakket gebleven? Samen met de postbode ontcijferen de klassen de interactieve raadsels om zo het pakket weer boven tafel te krijgen. Alle oefeningen en opdrachten zijn gericht op samenwerken, vanuit het thema voor de koningsspelen “ik, jij & wij” en bevatten uiteraard de ingrediënten acrobatiek, theater en ook dans die kenmerkend zijn voor theatermakerij STORM.

Het game-pakket wordt naar jullie school gestuurd en bevat alle materialen die jullie nodig hebben om dit spel te spelen. Op de dag zelf wordt een digitale verbinding gelegd met de postbode van theatermakerij STORM die je door het spel begeleid. Deze is jullie hulplijn en tevens spelbegeleider, waar jullie je oplossingen naar sturen. Alles wat jullie nodig hebben is what’s app (device met camera om jullie filmpjes of foto’s met de postbode te delen) en een computer met digibord.

Natuurlijk wordt het ‘kwijtgeraakte’ pakket aan het einde teruggevonden. In het pakket zitten certificaten voor de kinderen, uiteraard kan school dit zelf nog aanvullen met een heerlijke traktatie.

 

Hoe meld je je aan?

Interesse? Klik hier rechtsboven op workshop/project aanvragen en vul je gegevens in.

Je ontvangt het game-pakket op school. Deze bevat:

  • Alle materialen die nodig zijn om het spel te spelen.
  • Een handleiding met uitleg en instructie om te kunnen starten.
  • Lesbrief hierin staat exact wat er van jouw als leerkracht verwacht wordt.

 

We starten de dag met de dans van Kinderen voor Kinderen en sluiten af met een toffe compilatie van alle ingestuurde foto’s en filmpjes van jullie school! Vooraf is er overleg over jullie tijdsindeling zodat we jullie school- en pauzetijden kunnen aanhouden.

Dit spel is te bekostigen van de cultuurbudgetten vanuit de prestatiebox.

Na koningsdag is deze game aan te passen naar andere thema’s, zodat hij volledig op maat kan worden aangeboden. Denk aan een programma voor schoolverlaters, de zomer of de verjaardagen voor alle juffen- en meesters.

Praktische info
Geschikte lokatie
Klaslokaal / Buiten
Max. aantal klassen
Per klas. Geen maximum.
Educatiepakket
Lesbrief / digitale hulplijn
Lesideeën
Pinterest
Kosten
Prijs op aanvraag
€ 150,- per groep. € 600,- 5-10 groepen. Meer dan 10 groepen is mogelijk. Beschikbaar vanaf 2 groepen
Kan ik je helpen?

Overleg met onze specialist!
Bel 030 – 879 2 879 of stuur een bericht.

Soortgelijke projecten
Enthousiast geworden?

Bel 030 – 879 2 879 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 030-879 2 879 of laat hieronder een bericht voor ons achter.