Basisschool

Theater op school

Basisscholen kunnen bij ons terecht voor:

Wij verzorgen workshops, voorstellingen en schoolbrede dagprojecten voor scholen. Theater op school is een uitstekende manier om de ontwikkeling van de 21-eeuwse vaardigheden te stimuleren. 

Alle basisschool activiteiten zijn fysiek georiënteerd. Zo zijn onze energieke theater workshops sterk gericht op acrobatiek, dans en bewegingsonderwijs.

Wij werken volledig op maat, waardoor veel mogelijk is. Zo kan een schoolproject worden samengesteld op basis door u geselecteerde theater workshops of kan een specifieke workshop worden uitgewerkt tot een verdiepende lessenserie. De mogelijkheden voor theater op school zijn eindeloos.

Hoe verloopt een dagproject?

In de video zie je hoe een dagproject verloopt op als wij naar de basisschool toekomen.

Zoekt u een project waarbij een klas of zelfs de hele school de hele dag in het teken staat van theater? Bijvoorbeeld voor de afsluiting van het schooljaar? Kies dan voor één van de beschikbare projecten voor basisscholen.

De Theaterdag is een theaterproject en bestaat uit een mix van theater en bewegen.

Stuntdag is een schoolbreed project en bestaat uit een mix van theater en bewegen, voor de hele school.

Gedurende de Circusdag wordt spelenderwijs toegewerkt naar een circusvoorstelling. 

Met huid en haar is de interactieve schoolvoorstelling van Theatermakerij STORM. Het bijzondere aan deze voorstelling is dat leerlingen niet alleen naar de schoolvoorstelling kijken, maar er ook actief bij betrokken zijn. Het is een project voor theater in school, waaraan alle leerlingen uit groep 1 t/m groep 8 kunnen meedoen.

Ruim 500 scholen door
heel Nederland gingen u voor

Iets te vieren? Dan is ‘Het geheim van familie Tortini‘ de feestelijke schoolvoorstelling voor de basisschool. Deze interactieve maskerspel-voorstelling wordt gespeeld door twee acteurs. Dit kan bij jullie op school of digitaal. De acteurs maken gebruik van een heel scala aan maskers. Hierdoor lijkt het of er een grote cast achter zit. Deze voorstelling voor de basisschool neemt het publiek mee in een fantasievol avontuur. 

Wij hebben een breed aanbod school workshops. Alle theater workshops voor het onderwijs zijn eenmalig of als lessenserie te boeken.

Tijdens de Stuntman workshop ervaren de basisschool leerlingen wat allemaal nodig is om een goede stuntman/vrouw te worden.

Tijdens de Acrobatiek workshop worden de basisschool leerlingen op veilige en speelse wijze uitgedaagd hun lenigheid te versterken. 

Tijdens de workshop Improvisatie gaan de leerlingen toneelspelen vanuit improvisatie. De expressie wordt hierbij gestimuleerd.

Stappenplan theater op school

1.

Contact met STORM; bespreek de wensen.

2.

Keuze voor project en gewenste datum.

3.

U ontvangt een rooster en offerte passend voor uw organisatie.

4.

Onderteken de offerte en stuur deze naar ons terug.

5.

Wij plannen de docenten in en zorgen dat alles goed geregeld is.

6.

Twee weken voor aanvang nemen we contact met u op voor de 'puntjes op de i'.

7.

Het project vindt plaats. Bij grote projecten is een coördinator aanwezig.

8.

U ontvangt de factuur en samen evalueren we de activiteit.

De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

De activiteiten voor de basisschool van Theatermakerij STORM dragen op de volgende wijze bij aan het behalen van dit kerndoel:

  • Onze school workshops zijn gericht op fysiek theater, waarbij middels spel en beweging de vrije expressie wordt gestimuleerd. Het tonen van emoties, kwetsbaarheid en kracht vormt daarbij het voornaamste doel.
  • Onze dagprojecten bevatten een presentatie of schoolvoorstelling waarin de leerlingen worden getraind in het zichzelf presenteren voor een groep. Er ontstaat een heus theater op school.

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

De basisschool activiteiten van Theatermakerij STORM dragen op de volgende wijze bij aan het behalen van dit kerndoel:

  • Tijdens de theater – en dans workshops worden de leerlingen actieve en positieve wijze gecoacht door onze docenten.
  • De leerlingen leren om zowel zijn/haar eigen prestatie, dat van een andere leerling en van de groep te reflecteren.
  • Middels reflectie wordt getracht de groep te ondersteunen om te komen tot het best haalbare resultaat.

De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

De schoolactiviteiten van Theatermakerij STORM dragen op de volgende wijze bij aan het behalen van dit kerndoel:

  • De leerlingen komen op een positieve, energieke en leuke manier in aanraking met cultuur.
  • Wij proberen de school workshops zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Sprookjes, legendes en recente films vormen bijvoorbeeld een belangrijke invalshoek voor diverse workshops.
  • De workshops op school kunnen worden gekoppeld aan een specifiek thema (bijvoorbeeld rondom het themajaar Rembrandt).

De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

De workshops voor scholen van Theatermakerij STORM dragen op de volgende wijze bij aan het behalen van dit kerndoel:

  • Al onze school workshops kenmerken zich door het fysieke karakter. We maken daarbij een combinatie tussen bewegingsonderwijs en kunstonderwijs. 
  • Onze sportieve workshops zijn sterk gefocust op samenwerken, waardoor de leerlingen leren om rekening te houden met elkaar.

De kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie zijn het fundament van onze workshops en schoolvoorstellingen

Meer informatie over kerndoelen en 21-eeuwse vaardigheden vindt u op SLO.nl.

De zekerheden van Theatermakerij STORM:

Volledig op maat

Onze schoolactiviteiten worden op maat gemaakt, waardoor de gekozen activiteit perfect aansluit op de wensen van uw school.

Kwaliteit gewaarborgd

Wij werken uitsluitend met gepassioneerde en gediplomeerde docenten, ieder met eigen specialisme.

Wij regelen alles

Wij nemen de organisatie volledig uit handen. U ontvangt tijdig een gedetailleerde planning en heldere instructies. Wel zo gemakkelijk

Ervaring sinds 2010

Sinds 2010 zijn wij actief als aanbieder van kunsteducatie. Vele basisscholen door heel Nederland hebben wij inmiddels voorzien van activiteiten.