Schoolvoorstelling De Familie Tortini

Voorstelling voor de basisschool

Schoolvoorstelling met maskerspel

Iets te verven? Dan is ‘Het geheim van familie Tortini‘ de feestelijke voorstelling voor jullie basisschool. 

Deze interactieve maskerspel-voorstelling wordt gespeeld door twee acteurs maar doordat zij gebruik maken van een heel scala aan maskers lijkt het of er een grote cast achter zit. Deze voorstelling voor de basisschool neemt het publiek mee in een fantasievol avontuur. 

Voorafgaand aan het project bespreken wij met school het thema (een jubileum, afscheid van een collega, juffen- of meesterdag) zodat wij dit thema kunnen verwerken in de voorstelling.

De voorstelling kan worden uitgebreid met de bijpassende workshops ‘maskerspel’. Het project is schoolbreed, wat betekent dat het geschikt is voor alle leerlingen van groep 1 t/m groep 8. 

Educatiepakket

Voorafgaande aan het project ontvangt u het uitgebreide educatiepakket. Hierin staan allerlei suggesties waarmee de groepsleerkracht uit de voeten kan om het project uit te bouwen tot dagproject. Denk hierbij aan het maken van:

  • Maskers (en de geschiedenis van het maskerspel commedia dell’arte),
  • een knutsel taart 
  • taart bakken
  • het instuderen van de dans 
  • het instuderen van het baklied welke het themalied is van de voorstelling.

Dagproject: voorstelling + workshop

Het dagproject wordt geopend met de voorstelling “Het geheim van de familie Tortini”. Door deze voorstelling raken de kinderen enthousiast en worden ze uitgedaagd om zelf ook in een personage te kruipen door middel van het masker.  

Na de voorstelling volgen de klassen een workshop maskerspel, zodat ook de kinderen ervaren hoe het is om vanuit maskers tot theater te komen.

Teambuilding? Het is ook mogelijk een workshop maskerspel te volgen met het gehele team. 

 

Maargaagsproject: voorstelling + workshops + voorstelling

Er is ook een mogelijkheid het project uit te breiden over meerdere dagen. Dan worden er naast openingsvoorstelling ook een workshop aangeboden waarin de klassen een scène maken en aanleren. Samen met de acteurs van Theatermakerij STORM spelen zij deze- zelfgemaakte- scène mee in de afsluitende voorstelling!  

Met aanvulling van het educatiepakket heeft u zo een totaalprogramma welke geschikt is voor alle groepen van de basisschool.

Geschikte ruimte

Voorkeur voor de speelzaal.
Bij een dagproject met optreden klassen is een grotere ruimte gewenst. Bijvoorbeeld de gemeenschapsruimte, theaterzaal of gymzaal.

Het verhaal

Familie Tortini bakt al meer dan een halve eeuw taarten. Opa Tino presenteert met trots de bijzondere taart die speciaal voor de viering op uw school is gebakken. Opa Tino gaat met pensioen en zijn kleinkinderen nemen de bakkerij over.  Zij geven het publiek een kijkje in de familiekeuken. Helaas smaken hun taarten niet zo lekker als die van Opa. Voordat Opa Tino met pensioen gaat deelt hij zijn geheime ingrediënt met zijn kleinkinderen. Met hulp van het publiek komen de kleinkinderen dichter bij de ideale taart. Alleen er ligt gevaar op de loer van een vreemde vogel. Als het familie-ingrediënt maar niet in de verkeerde handen komt…… 

In een razendsnelle afwisseling van scènes komen allerlei lastige situaties aan bod, waardoor het bakken van de taart dreigt te mislukken. Gelukkig weten broer en zus zich met hun doorzettingsvermogen, medeleven en creativiteit door deze tegenslagen heen te werken en staat er op het einde een prachtige feesttaart op tafel! Net op tijd af, voordat de bestelling door jullie directeur wordt afgehaald. Een smaakvolle voorstelling over samenwerken, empathie en je fantasie gebruiken.

Verloop van de dag

Voorafgaand aan de dag zal het rooster volledig op maat worden gemaakt voor uw school. Daarnaast ontvangt u het educatiepakket waarmee de leerkrachten uit de voeten kunnen. Het project wordt geëvalueerd en u ontvangt de factuur.

Enthousiast geworden?

Bel 085 – 02 15 118 of laat hieronder een bericht achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het offerte-aanvraag formulier in, zodat wij direct voor u een aanbod op maat kunnen maken.

Gevonden
wat je zocht?

Wij denken graag met je mee. Bel 085-0215118 of laat hieronder een bericht voor ons achter.