Doelgroep
Groep 1 t/m 8
Aantal
60 t/m 1700 leerlingen
Locatie
Klaslokalen / gymzaal
Tijdsduur
Week- of maandproject
Prijs
Op aanvraag

Beschrijving dagproject basisschool

Er is steeds meer vraag naar verdieping in de kunsteducatie. Groepsleerkrachten willen graag met kunst aan de gang, maar hebben weinig handvatten en tijd. Het project KunstZINnig biedt uitkomst.

Wij hebben een allround programma ontwikkeld met als doel de leerlingen betrokken en actief deel te laten nemen terwijl er een gegronde basis wordt meegeven op het gebied van kunsteducatie. De activiteiten worden bij u op locatie verzorgd en aangepast aan het niveau van de leerlingen. De taak van de docent is veiligheid bieden en de leerlingen gedurende het project aan te moedigen. Hier hebben wij professionals voor en wij geven tevens handvatten waarmee de groepsleerkracht aan de slag kan gaan. Met dit project kunt u echt de diepte in! Het project wordt groots afgesloten met een expositie waarbij de kinderen de klas omtoveren tot een museum. Hier worden beeldende- en auditieve kunstwerken van de leerlingen tentoongesteld en tevens zijn er optredens dans en theater. Alle ouders en leerlingen uit andere klassen zijn welkom!

Tijdens het project KunstZINnig staat de werkwijze van de kunstenaar centraal. Zijn gedachtegang wordt aangehouden, waarna de leerlingen een verbinding aangaan met het werk van de kunstenaar en hun eigen interpretatie. De leerlingen ondergaan dit zelf door te aanschouwen, onderzoeken, creëren, reflecteren en presenteren.

Tijdens het project KunstZINnig staat de manier van werken van de kunstenaar centraal.

De indeling is als volgt:

  • Groep 1 en 2 werken vanuit het boek “Allemaal Onzin” van Paul van Loon.
  • Groep 3, 4 en 5 werken vanuit het muziekstuk “Carnaval des animaux” (Carnaval der dieren) van Camille Saint-Saëns
  • Groep 6, 7 en 8 werkt vanuit werk “Compositie 10 in zwart-wit” van Piet Mondriaan
Heeft u vragen? Wij beantwoorden die graag.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op en beantwoorden al uw vragen.

Kernelementen
  • Nederlands schriftelijk (5,6,9)

  • Nederlands taalbeschouwing (10,12)

  • Op jezelf en de wereld (53)

  • Kunstzinnige orientatie (54, 55 en 56)

  • Bewegingsonderwijs (57, 58)

Tags

Kunstzinnig, project, verdieping, kerndoelen basisonderwijs, maandproject, weekproject, thema, thematisch werken, theater, drama, dans, muziek, filosoferen, basisschool, project, schoolproject, schoolprojecten,  basisschool, PO, basisonderwijs, drama activiteiten

Contact ons

Heeft u een vraag? Bel 085-02 15 118 of mail het ons! Wij reageren zo snel mogelijk.