Doelgroep
Onder- en bovenbouw
Aantal
Vanaf 3 klassen
Locatie
Gymzaal / theater / aula
Tijdsduur
45 min.  Uit te breiden met nagesprek en vertrouwen workshop “physical challenges”
Prijs
Prijs op aanvraag.

Grenzeloos

‘Grenzeloos’ de schoolvoorstelling over pesten op school, waarbij het aangeven van je grenzen centraal staat. Het onderwerp pesten op school is blijvend actueel. Om die reden heeft Theatermakerij STORM deze voorstelling ontwikkeld speciaal voor middelbare scholen om aandacht te besteden aan dit thema. Tijdens de voorstelling ervaart het publiek wat er gebeurt als je geen grenzen aangeeft.

Deze acrobatische schoolvoorstelling die je op de huid gaat zitten wordt gespeeld op school of in het theater bij u in de buurt. Het publiek is live getuige van de ontmoeting tussen twee personen. Onder druk van het publiek wordt de één uitgedaagd de ander te treiteren. Wat doe je als je getreiterd wordt? Kom je op voor jezelf of laat je over je heenlopen?

‘Grenzeloos’ zorgt voor een indringende beleving, waarbij de acteurs/dansers zich in het zweet werken. Aan het begin van de voorstelling zal het publiek luidruchtig actief zijn. Gedurende de voorstelling gaan de toeschouwers beseffen dat zij voor de dader hebben gejuicht en neemt het volume af. De voorstelling eindigt met de afscheidsbrief van Fleur Bloemen die in 2012 uit het leven is gestapt, doordat de pesterijen haar te veel werden.

Omdat de schoolvoorstelling over pesten op school veel emoties losmaakt is het belangrijk de leerlingen na de voorstelling te begeleiden naar het leslokaal waar de voorstelling zal worden nabesproken, bij voorkeur met de mentor van de klas. De voorstelling wordt aangeboden met vragen voor het nagesprek. De vragen gaan over de voorstelling, maar ook over de eigen ervaringen in de groep met betrekking tot pesten.

Voorafgaand krijgt de school informatie toegestuurd over de schoolvoorstelling bestaande uit tips en vragen voor het nagesprek.

Dagprogramma Grenzeloos

Thematiek

Het ontdekken van vriendschap, groepsdruk, vertrouwen, aangeven van je grenzen, intimiteit, persoonlijke ruimte, nee durven zeggen, oorzaak en gevolg. Een voorstelling over volwassen worden.

Nagesprek

Omdat de voorstelling veel emoties losmaakt is het belangrijk de leerlingen na de voorstelling te begeleiden naar het leslokaal waar de voorstelling zal worden nabesproken, bij voorkeur met de mentor van de klas. De voorstelling wordt aangeboden met vragen voor het nagesprek. De vragen gaan over de voorstelling, maar ook over de eigen ervaringen in de groep met betrekking tot pesten. U kunt een dubbellesuur inroosteren, waarbij de voorstelling bekeken wordt en vervolgens het nagesprek plaats vindt.

Workshop

50-75 minuten

Het is mogelijk de klassen ook actief een workshop te laten volgen. Het gaat om de workshops “acrobatiek” of “physical challenges”. Tijdens de workshop maken de leerlingen fysiek contact. Er wordt gewerkt met oefeningen uit de voorstelling.  Deze zullen de leerlingen herkennen en terugzien tijdens de voorstelling. Doordat de leerlingen fysiek contact maken, gaan zij samenwerken, wat de samenwerking en het vertrouwen binnen de groep versterkt.

Voorafgaand krijgt de school informatie toegestuurd over de voorstelling bestaande uit tips en vragen voor het nagesprek.

Voorstelling

Speeltijd: 40-50 minuten

Schoolvoorstelling
Schoolvoorstelling VO Grenzeloos.
Schoolvoorstelling VO Grenzeloos.
Schoolvoorstelling VO Grenzeloos.
Schoolvoorstelling VO Grenzeloos.

Educatie bij dit lesprogramma is tot stand gekomen in samenspraak met creatief therapeut Jeroen Ward.

Heeft u vragen? Wij beantwoorden die graag.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op en beantwoorden al uw vragen.

Kernelementen
  • Schoolvoorstelling

  • Thema pesten op school

  • Indrukwekkend en confronterend

  • Fysiek theater met acrobatiek

Kerndoelen VO
  • Mens en natuur:

Kerndoel 35 zorg en veiligheid

  • Mens en maatschappij:

Kerndoel 36 meningvorming

  • Kunst en cultuur

Kerndoel 50 leren kijken en luisteren naar kunst

Kerndoel 51 verslag doen van ervaringen

Kerndoel 52 reflecteren op kunstzinnig werk

  • Bewegen en sport:

Kerndoel 53, 56 bewegen beleven

Kerndoel 54, 55 bewegen verbeteren

Tags

Schoolvoorstelling ‘Grenzeloos’, pesten op school, pesten op middelbare school, tegen pesten, workshop pesten, pesten op middelbare school, weerbaarheid school, pesten op school oplossingen, omgaan met pesten op school, pesterijen op school, tegen pesten op school, pesten op middelbare school, pesten in de klas, project pesten, omgaan met pesten op school, voorstelling op school, kunst op school, kunst in school, theater op school, theater in school, activiteiten tegen pesten, anti pesten op school, methode tegen pesten.

Related Projects
Contact ons

Heeft u een vraag? Bel 085-02 15 118 of mail het ons! Wij reageren zo snel mogelijk.