Workshop Cool Klassiek
Workshop Cool Klassiek
Doelgroep
Groep 3 t/m 8
Aantal
Hele of halve klassen
Locatie
Klaslokaal / gymzaal
Tijdsduur
45, 60 of 90 minuten
Prijs
Eén docent:
Per uur   | € 100
Dagprijs | € 400
Excl. reiskosten

Workshop beschrijving

Tijdens ‘Cool Klassiek’ (drama workshop basisschool) ontdekken de kinderen verschillende muziekstijlen en ervaren welke gevoelens en reacties muziek teweeg kan brengen. Hierbij wordt naast klassieke muziek ook gebruik gemaakt van experimentele- en digitale muziek. Hoe beweeg je op deze muziek? Wat voor soort scène kan er plaatsvinden? Welke associaties krijg jij bij deze muziek?  Dit zijn enkele onderwerpen waaraan gewerkt zal worden. Voorop staat natuurlijk het plezier dat muziek je geeft en de behoefte om daarop te bewegen!

Veel kinderen zijn nog niet in aanraking gekomen met experimentele of klassieke muziek. Deze muzieksoorten zijn uitermate geschikt voor bewegingstheater. Zo hebben we muziek waarop je kan bewegen als robots, breakedancers of ballerina’s. Zonder dat kinderen er erg in hebben, verdiepen zij zich in diverse muziekgenres!

Extra: Wij kunnen de workshop samen met een musicus verzorgen, waardoor de kinderen aan de workshop kunnen deelnemen met live muziek. Hierdoor ervaren de kinderen hoe het muziekinstrument andere ritmes en bewegingskwaliteiten kan vertellen. Een echte aanrader!

Trailer

Heeft u vragen? Wij beantwoorden die graag.

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op en beantwoorden al uw vragen.

Kernelementen
  • Losse workshop of lessenreeks

  • Dansen op klassieke muziek

  • Stimuleren vrije expressie

  • Drama workshop midden- en bovenbouw

Related Projects
Contact ons

Heeft u een vraag? Bel 085-02 15 118 of mail het ons! Wij reageren zo snel mogelijk.