Theatermakerij STORM werkt samen met professionele theatermakers, docenten circus, docenten dans en theaterdocenten (HBO geschoold). Wij hebben een bestand met gemiddeld 40 gekwalificeerde docenten met ieders zijn eigen specialiteit. De docenten worden ingezet bij de activiteiten waarin zij excelleren, zodat de kwaliteit is gewaarborgd. Alle docenten werken op freelance basis, zodat Theatermakerij STORM voldoende flexibel blijft in haar bedrijfsvoering. Middels trainingen en interne afstemming wordt ervoor gezorgd dat de uitvoering past binnen de visie van Theatermakerij STORM.

Hieronder vindt u meer informatie over een aantal van onze docenten.

 • Niels Wolfkamp
  Niels Wolfkamp Artistiek leider / Directeur

  Vanuit Theatermakerij STORM ben ik de contactpersoon. Hierbij organiseer ik de projecten. Bij grote dagprogramma’s ben ik decoördinator. Daarnaast geef ik zelf acrobatiek-, circus-  en theaterworkshops. Ook speel ik mee in de voorstellingen.

  Ik vind het belangrijk om in een veilige omgeving de deelnemers uit te dagen het beste van zichzelf te laten zien. Hierdoor verleg je je grenzen waardoor je steeds meer aan kunt en plezier krijgt in het aangaan van fysieke uitdagingen. Vanuit spel ervaren de deelnemers hoe het is om te acteren en verbinding te maken met de eigen beleving.

  In 2010 ben ik afgestudeerd als theatermaker aan ArtEZ -Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Nadien heb ik mij gespecialiseerd in circus door het volgen van lessen aan de circusopleiding van Codarts Rotterdam en de opleiding Begeleider in Circuskunst. Van jongs af aan ben ik bezig met  toneelspelen, sport, acrobatiek, en circus waarna ik nu projecten organiseer die deze combinaties leggen.

 • Sepp
  Sepp Freelancer

  Workshops Freerunning, Stuntman en Stage Fighting zijn de workshops die ik meestal verzorg. Ook speel ik graag mee tijdens de stuntdag, waarbij niet alleen de kinderen hun tricks mogen showen, maar ik zelf ook.

  Van jongs af aan hou ik ervan om actief bezig te zijn. Toen ik eenmaal begon met freerunnen ben ik nooit meer gestopt. Daarnaast hou ik ervan om onder de mensen te zijn en mijn kennis over te dragen aan iedereen die hiervoor open staat. Na het behalen mij diploma’s voor de Pabo en JUMP niveau 3, geef ik nu voornamelijk freerun-lessen.

  Tijdens de workshops van Theatermakerij STORM is het geweldig om te zien hoe de kinderen en jongeren in een verhaal duiken en op de actie in gaan. Dit gebeurt met flink wat fantasie en uiteraard met heel veel bewegen!

 • Anniek
  Anniek Freelancer

  Bij Theatermakerij STORM werk ik als docent voor de dans- en acrobatiekworkshops en speel ik in de voorstelling Grenzeloos voor het voortgezet onderwijs.

  Wat me aanspreekt aan het werk bij Theatermakerij STORM is de coole benadering; door te werken vanuit acrobatiek en dierlijke bewegingen, zijn de workshops voor jongens en meisjes leuk om te doen. Hierdoor kun je heel snel fysiek werken en grenzen verleggen. Het liefst geef ik dit soort workshops waarbij de leerlingen op een fysieke manier met theater en dans kennis maken.

  Deze coole aspecten sluiten ook aan bij mij; naast dansen ben ik graag in de natuur, ga ik op avontuurlijke vakanties en doe ik aan survivallen; rennen door de natuur met onderweg een boel (touw)hindernissen boven of in het water.

  In 2011 ben ik afgestudeerd als docent dans, op de dansacademie van ArtEZ. Naast de werkzaamheden als docent werk ik ook als uitvoerend danser in diverse producties. De combinatie spel en dans heeft me altijd erg aangetrokken.

 • Anne
  Anne Freelancer

  Bij Theatermakerij Storm geef ik workshops dans en speel/dans ik de rol van neushoorn en aap in de schoolvoorstelling Met Huid en Haar. Dit doe ik al een aantal jaar met veel plezier! Het leuke aan projecten van Theatermakerij STORM is dat kinderen altijd actief meedoen en we samen werken aan een mooi eindresultaat, vaak zelfs met de hele school.

  Mijn favoriete projecten zijn Met Huid en Haar en de Stuntdag, omdat je dan met de hele school in één dag een voorstelling maakt. Iedereen levert een belangrijke bijdrage aan het geheel, wat erg motiverend is voor de kinderen. Bovendien is elke voorstelling weer anders, omdat elke school en elk kind weer anders is. Zo blijft het afwisselend.

  In 2011 ben ik afgestudeerd aan De Dansopleiding (urban dansopleiding) en sindsdien werk ik fulltime als danser/docent/choreograaf. Theater heeft me altijd al erg aangesproken en ik geniet er dan ook van om dans en theater te kunnen combineren bij Theatermakerij Storm.

 • Renate
  Renate Freelancer

  Als een storm komen wij de scholen binnen, en laten een ongekende ravage vol rondrennende apen en acrobaten achter. Theatermakerij Storm is een energieke en enthousiasmerende organisatie waar ik me volledig thuis voel. Bij Theatermakerij Storm geef ik onder andere de workshops circus en theater. Daarnaast speel ik in de basisschool voorstelling ‘Met Huid en Haar’.

  Ik hoop altijd de leerlingen een dag te geven, waarin ze grenzeloos kunnen spelen op de vloer en hun verborgen krachten ontdekken. Waarin ze mij elke keer weer verassen. Jonge mensen weten soms nog veel meer dan wij als volwassen geleerden kunnen bedenken, omdat hun fantasie en creativiteit onbeperkt is. En daar kan ik als theaterdocent nooit genoeg van krijgen.

  In 2014 ben ik afgestudeerd als Docent Theater aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem.

Contact ons

Heeft u een vraag? Bel 030-879 2 879 of mail het ons! Wij reageren zo snel mogelijk.

Not readable? Change text. captcha txt